Recept: roergebakken spinazie

Spinazie zit boordevol gezonde stoffen en kun je in allerlei verschillende gerechten gebruiken, Hierbij een lekkere Italiaanse variant op de gekookte spinazie als bijgerecht.

Spinazie (roerbakken) met knoflook, citroen en pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 500 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 1/2 verse citroen
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Was eerst goed de spinazie. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met wat olie goudbruin.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok of (hoge) koekenpan en fruit de knoflook. Doe nu de gewassen spinazie erbij en roer alles goed door tot de spinazie geslonken is.

Haal de spinazie uit de wok en doe het in een fijne zeef. Druk het vocht er uit met een lepel. Doe de spinazie terug in de pan (zonder het kookvocht) en verhit het goed door. Rasp de citroenschil, doe dit door spinazie en knijp er wat citroensap door. Voeg de pijnboompitten erbij en roer en warm alles goed door. Breng op smaak met wat zout en peper.

Opmerkingen recept

Roergebakken spinazie is een heerlijk bijgerecht, waar je eindeloos mee kan variëren. Bak bijvoorbeeld eerst wat spekjes op en doe de spinazie erbij. Probeer andere zaden of nootjes als crunch, enz.

Bovenstaand bijgerecht van spinazie smaakt heerlijk bij vis, maar ook bij allerlei (sterk gekruid) vlees. Uit nieuw onderzoek blijkt dat spinazie en vis geen gevaarlijke combinatie is, zoals men vroeger dacht. Lees er meer over op de site van de Universiteit van Wageningen.

Deel deze pagina: