Even terugdenken aan Marokko

Een tijd geleden zijn we op vakantie geweest naar Marokko, een weekje ertussen uit naar Agadir. Ik denk nog vaak terug aan de Souk waar we geweest zijn en de heerlijke geurige kruiden en thee. We zijn ook zeker niet met lege handen naar huis gegaan.

Relaxvakantie in Marokko

We hadden een luxe relaxvakantie, dus geen rondreis of cultuur. Agadir ligt aan de Atlantische Oceaan, de Westkust van Marokko en is behoorlijk verwesterd. Je vindt natuurlijk heus nog op veel plekken het echte Marokko terug. Zeker een land om terug te keren!

Geurige kruiden en thee

Waar ik vaak aan terugdenk is de geurige Souk, één van de vele markten die het land rijk is. Daar zijn we door een marktkoopman min of meer gestrikt om kruiden en thee te kopen. Nou ja, gestrikt, we wilden het natuurlijk ook heel graag. We zijn uiteindelijk veilig de vliegreis doorgekomen en thuis gekomen met gedroogde munt, zwarte thee- en citroenblaadjes (deze 3 samen vormen een heerlijke theemix), paprikapoeder en couscouskruiden. Soms verbaast het me nog steeds dat we niet bij de douane aangehouden zijn…

Bekijk hieronder een foto van de Souk en de overheerlijke kruiden en specerijen. Binnenkort gaan we weer naar Marokko, dit keer naar Marrakech. Een bezoekje aan één of meerdere souks zit er ook zeker weer in!

Kruiden en specerijen op de Souk in Agadir
Heerlijk geurende kruiden en specerijen op de Souk in Agadir

Bekijk ook dit lekkere recept voor couscous met kippenpoten. Of wat dacht je van deze couscoussalade?

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.