Natuurlijke diervoeding voor een gezond huisdier

Naast lekker en gezond eten, ben ik een echte dierenliefhebber. Gezond eten is niet alleen aan mensen is voorbehouden. Op het moment lijkt overgewicht bij huisdieren namelijk steeds meer voor te komen. Ook voor hun is een gevarieerd voedingspatroon belangrijk.

Lekker eten voor mens en dier

Ik houd van lekker eten. Dat betekent voor mij niet vette hap, maar juist gezond eten met veel smaak en kruiden. Een pizzaatje of hamburger gaat er trouwens wel in! Het is niet zo dat ik geobsedeerd ben door “gezond”. Wel vind ik het belangrijk dat ik lekker in m’n vel zit en gezond eten draagt daar (op basis van eigen ervaring 😉 ) in grote mate aan bij. Waarom zou je huisdier zich dan ook niet goed mogen voelen?

Veel merken en mogelijkheden

Of je nou een hond, kat of cavia hebt, er bestaan allerlei mogelijkheden om je huisdier in vorm te houden. Voldoende beweging is natuurlijk niet het enige. Als je voortdurend voer geeft waar onvoldoende variatie en onvoldoende voedingsstoffen inzitten, dan voelt je huisdier er zich niet beter op. Kies liever voor een wat gevarieerde voeding. Ikzelf koop bijvoorbeeld altijd verschillende soorten droogvoer voor mijn cavia’s en wissel daarmee af. Verder krijgen ze natuurlijk een enorme hoeveelheid hooi en een gevarieerd groenvoer-menu. Mijn huisdiertjes hebben mazzel dat ik zo van koken houd, want alle groenterestjes zijn voor hun.

Gezonde hondenvoeding

Voor honden bestaan er allerlei merken die natuurlijke voeding bieden. Eén ervan is bijvoorbeeld Platinum natuurlijke hondenvoeding wat geen genetisch-gemodificeerde ingrediënten bevat, iets wat ik zelf zoveel mogelijk wil vermijden. Wat mij vooral opviel aan dat merk is dat er Sarsaparillawortel in de droge brokken zit, een kruid dat een heilzame werking heeft. Zo schijnt het te helpen bij de spieropbouw. Ik ga verder in dit kruid duiken en kijken of ik meer informatie boven water kan toveren.Sarsaparillawortel

Deel deze pagina: