Munt bij Hotel Riu Tikida Palmeraie

Kruiden en specerijen in Marrakesh (Marokko)

Marrakesh: een plaats waar lekker eten en kruiden centraal staan! We zijn net weer terug van een korte vakantie naar deze bijzondere stad in Marokko. In de souks troffen we talloze kruiden en specerijen aan (vers en gedroogd) en in de tuin bij het hotel diverse velden met kruidenplantjes.

Van kruiden tot kleding

Een kijkje in één van de vele souks van MarrakechDe stad Marrakesh bestaat uit enorm veel souks. Het (historische) centrum is bijna één groot doolhof bestaande uit smalle straatjes met alleen maar winkeltjes en kraampjes, waar zich op sommige plekken al toeterend toch nog verkeer doorheen wurmde. We troffen in de souks piepkleine winkels en stalletjes aan met Marokkaanse kleding, sjaals, hebbedingetjes en slippers.

Ook zijn er gedeeltes met winkeltjes waar alleen verse kruiden te koop zijn, of alleen zoete koekjes en ander snoepgoed, arganolie, gedroogde kruiden en specerijen, maar ook vlees, vis en andere levensmiddelen. Het is ons niet gelukt om een foto te maken van de kruiden zelf in de souk. Er was zoveel te zien! Munt is er één van de populairste kruiden, vanwege de in Marokko geliefde muntthee, maar ook koriander, wat veel gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken.

Op het grote plein Djemaa el Fna in Marrakech vind je ook allerlei verkopers van fruit die verse fruitsappen maken.

Kruiden bij het hotel Riu Tikida Palmeraie

Het hotel Riu Tikida Palmeraie ligt in een mooie, goed onderhouden tuin buiten de stad. Naast palmen en cactussen, vijvers met vissen en ’s avonds druk kwakende kikkers, hebben ze ook allerlei veldjes met verse kruiden. Hieronder vind je diverse foto’s van deze kruidentuin.

Peterselie bij Hotel Riu Tikida Palmeraie in Marrakesh
Een veld met peterselie.

Munt bij Hotel Riu Tikida Palmeraie
Munt ontbrak natuurlijk niet in de tuin van het hotel in Marrakesh.

Marjolein bij hotel Riu Tikida Palmeraie
Een mooie bos marjolein.

Basilicum bij hotel Riu Tikida Palmeraie
Een veld met basilicum bij het hotel, met rechts op de achtergrond een bosje bieslook.

Rozemarijn bij Hotel Riu Tikida Palmeraie
Rozemarijn in de tuin van Riu Tikida Palmeraie. Rozemarijn groeide ook in de stad zelf in het wild en in allerlei perkjes en tuinen.

Fruitbomen

Ondanks het droge klimaat vind je in Marrakesh overal fruitbomen en olijfbomen en ontzettend veel mooie tuinen. Het is voor de inwoners zelf een soort bewijs dat zij de droogte de baas zijn.

Eten in Marakkesh

We hebben alle dagen in het hotel gegeten, dat een uitgebreid buffet had met verschillende gerechten. Daar zat ook elke avond Marokkaans eten bij. Typisch Marokkaans zijn tajine-gerechten. Dat zijn stoofpotjes van vlees, vis en/of groente dat in een tajine gestoofd wordt. Dit wordt met couscous geserveerd. Ook als je van zoetigheid houdt zit je hier goed. Koekjes, cakejes, chocolade en taartjes zijn er in overvloed; niet alleen in het hotel, maar ook in de souks.

Je kunt ook op heel veel plekken in Marrakesh in de stad zelf eten. Zo kwamen een eettentje tegen (heel heel klein, maar ontzettend netjes), dat voor 7 Euro een heel menu serveerde.
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.