‘Hardlopen, wat is daar nou aan?’

Sommige mensen vragen zich hardop af wat nou leuk is aan hardlopen. Ik heb het pas op latere leeftijd ontdekt en ben geen talent, maar vind het wel heerlijk om te doen. Het buiten zijn. Jezelf continu uitdagen en zoals ik afgelopen weekend dubbel en dwars heb ervaren: het fijne gevoel dat je eraan over houdt. Ik doe het niet omdat het moet en dat maakt het zo leuk!

Waarom ik graag hardloop

Ik loop nu al een aantal jaar en ik hou het (al zeg ik het zelf 😉 ) aardig goed vol. Tenminste, ik probeer elke week 2 tot 3 per week de hardloopschoenen onder te binden. En nee, de snelste ben ik niet. En nee, 2 tot 3 keer per week is misschien niet zo vaak als anderen lopen, maar zo gecombineerd met een poweryogales heerlijk om te doen, en voor mij precies de juiste balans. Jezelf vergelijken met anderen is sowieso het laatste wat je moet doen – zeker met hardlopen.

Het allerbelangrijkste waar ik het voor doe is het plezier dat ik eruit haal. Het lekker buiten zijn. Het genieten van een eekhoorntje dat de boom inschiet. Koeien die je aankijken alsof je gek geworden bent. Mede-hardlopers die je gedag zeggen. De zon die de lucht zo rood doet kleuren dat je wel moet stoppen om een foto te maken.

Rood gekleurde lucht tijdens hardlopen

Runner’s high

Tuurlijk schiet het lopen er weleens bij in, maar toch – zodra ik weer op pad ben geweest voel ik me heel voldaan. Dit jaar moest het er maar eens van komen: de eerste halve marathon van mijn leven. Helaas gooide in februari mijn kuit (scheen) roet in het eten en moest ik het even wat rustiger aan doen. Toch heb ik afgelopen vrijdag op de valreep een weekje voor de halve marathon nog 18 km kunnen trainen! En ja, ik voelde die runner’s high waar ze het zo vaak over hebben. Het gevoel alsof ik zo weer op pad kon gaan en de hele wereld aan kon. Een kriebel in m’n buik en en een voldaan gevoel.

Lekker eten

Maar, laat ik het laatste niet vergeten: ik houd ook van lekker eten (logisch met zo’n website vol lekkere recepten), dus beweging is onvermijdelijk om te kunnen blijven genieten! En dan is het wel zo slim om iets te kiezen waar je lol in hebt.

Voor diegenen die het nog steeds niet begrijpen, sorry, ik kan het niet beter uitleggen dan zo. Doe jouw ding, ik doe het mijne. En dat is doen waar jezelf blij van wordt!

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.