Pasta met geroosterde paprika, gehakt, spinazie, geitenkaas

Recept: pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt en spinazie

Het grote voordeel van dit recept voor pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt, spinazie en champignons is dat je maar één pan nodig hebt waar je alles in doet. De smaken zijn zacht en sterk tegelijk, mede door de geitenkaas.

Pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt, spinazie, geitenkaas en champignons

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 130 gram ongekookte droge pasta
  • 150 gram spinazie
  • 1 blik of pot geroosterde paprika (uitlekgewicht ca. 350g)
  • ca. 100 gram champignons
  • 125 gram geitenkaas
  • 100 ml bouillon
  • 100 ml melk (en reserve voor de saus)
  • Peper en zout
  • 1/2 of 1 hele rode peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Laat de geroosterde paprika uitlekken en pureer in een keukenmachine of met een staafmixer in een kom fijn. Pel en snipper of pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bereid eventueel de bouillon.

Verhit olie in een wok of diepe pan en fruit de knoflook met de peper gedurende een paar minuutjes. Voeg het gehakt toe, bestrooi met peper en een klein beetje zout en bak het een minuut of 3. Voeg de champignons toe en bak zo’n 5 minuten mee op hoog vuur.

Doe de puree, bouillon en melk bij in de pan. Voeg de pasta toe en doe een deksel op de pan. Kook op laag vuur gaar in zo’n 12 minuten. Houd in de gaten of het vocht niet allemaal geabsorbeerd wordt en voeg eventueel wat melk toe indien nodig.

Hak de basilicum fijn. Verkruimel de geitenkaas en roer dit door de pasta. Voeg de basilicum en beetje bij beetje de spinazie toe en verhit het tot de spinazie iets geslonken is. Niet te lang, want je wilt nog wel een beetje een bite overhouden.

Dien de pasta op en bestrooi met parmezaanse kaas.

Pasta met geroosterde paprika, gehakt, spinazie, geitenkaas

Opmerkingen recept

Wees niet te scheutig met de bouillon en de melk, want dan wordt het snel te waterig. Laat het – als je uitgeschoten bent – dan wat langer inkoken.

Een groot voordeel van dit recept is dat je maar één pan hoeft af te wassen.





Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt, spinazie, geitenkaas en champignons
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.