Salade van spinazie met geitenkaas, tomaatjes, komkommer en radijs

Recept: salade van spinazie met geitenkaas en avocado

Spinazie is overheerlijk als (en in) salade, zeker in dit bijgerecht met geitenkaas, tomaatjes, komkommer, radijs en avocado. Het seizoen van spinazie is begonnen, dus dé perfecte tijd om het weer volop te gebruiken! Wij serveerden dit bij een overheerlijk varkenshaasje. Lees ook meer wanneer welke groentes “in het seizoen” zijn.

Salade van spinazie met geitenkaas, radijs, komkommer, avocado en tomaatjes

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram spinazie
  • Stuk of 6 radijsjes
  • Stuk of 6 cherrytomaatjes
  • Halve komkommer
  • 10-20 gram zadenmix
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde bieslook (of vers 1 eetlepel)
  • 1 avocado

Bereidingswijze

Was de spinazie grondig (indien nodig) en zorg ervoor dat je het bijvoorbeeld in een slacentrifuge goed droog maakt. Gebruik anders een theedoek waarin je de spinazie doet en sla ermee in de rondte.

Was de radijsjes en snijd het kopje en de onderkant eraf en snijd in hele dunne plakjes.

Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft. Was de komkommer en snijd het in blokjes.

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees los, dicht rond langs de schil. Snijd de avocado (nog in de schil) in blokjes en wip ze eruit.

Mix de olijfolie en balsamicoazijn, samen met wat peper en zout en bieslook tot een dressing. Dit kun je bijvoorbeeld in een potje doen en dan goed schudden of met een lepel in een kommetje goed mixen. Als je verse bieslook gebruikt, dan kun je het beter los door de spinazie versnipperen en niet meenemen in de dressing.

Meng de spinazie, tomaatjes, avocado en gesneden groentes door elkaar en doe de dressing door je salade. Verkruimel de geitenkaas en strooi over je salade, net als wat van de zadenmix (hoeveelheid naar wens).

sSalade van spinazie met geitenkaas, tomaatjes, komkommer en radijs




Opmerkingen recept

We serveerden dit met een varkenshaasje, die we gepekeld in de winkel hebben gekocht. Snijd deze in blokjes en bak ze met wat kruiden (in ons geval een klein beetje piri piri, peper en peterselie) in zo’n 10 minuten mals en gaar met de deksel op de pan. Schep zo nu en dan om.

In plaats van een zadenmix kun je natuurlijk ook pijnboompitjes gebruiken.

Helaas hebben wij het zonder avocado moeten doen, omdat deze niet goed was van binnen. Pech gehad dus! Je kunt controleren of je avocado rijp is door heel voorzichtig op de plek waar het steeltje gezeten heeft te drukken. Als het licht mee-veert is hij vaak goed rijp.

Bovengenoemd recept zijn hoeveelheden voor een bijgerecht; het is wat te weinig voor een vegetarisch hoofdgerecht. Tel dan in totaal 1 avocado per persoon en doe er nog 25-50 gram geitenkaas erbij (en wat meer groentes naar smaak) en je hebt een lichte vegetarische hoofdmaaltijd.

Salade van spinazie met geitenkaas, tomaatjes, komkommer en radijs met varkenshaas

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Salade van spinazie met geitenkaas, radijs, komkommer, avocado en tomaatjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.