Een avocado snijden is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Het is één van onze favorieten door de salade, maar je kunt er natuurlijk veel meer mee. Denk aan een lekkere guacamole, maar ook gepureerd door de spaghetti, met ei als ontbijt en ga zo maar door! Lees verder hoe je deze gezonde vrucht makkelijk snijdt.
Stap 1: Snijd door de helft
De eerste stap is de avocado in de lengte doormidden te snijden. Je brengt het mes tot op de grote ronde pit en draait rond terwijl je de vrucht vasthoudt.

Stap 2: Snijd het vruchtvlees los vlak boven de schil
Snijd nu het vruchtvlees los van de schil met een niet al te groot mes. Je brengt het blad van je mes dus in het vruchtvlees dicht tegen de schil en snijdt het voorzichtig los. Let op je vingers en pas op dat je niet door de schil heen snijdt.
Stap 3: De pit verwijderen en in blokjes snijden
Nu verwijder je de grote pit en snijd je de avocado – terwijl deze nog in de schil ligt – in blokjes in de gewenste grootte.

En zo heb je zonder al teveel geknoei je avocado in stukjes gesneden. De stukjes wip je er gemakkelijk uit met bijvoorbeeld een lepeltje. En nu aan de slag om wat lekkers te maken!
Recepten met avocado
- Bijgerecht: salade van spinazie, geitenkaas en avocado
- Maaltijdsalade met o.a. gerookte zalmsnippers, rucola en avocado
- Romige spinazie-avocado-spaghetti (ook vegetarisch)