Melissenthee in de maak

Recept: melissenthee

Thee van citroenmelisse heet melissenthee en smaakt heerlijk verfrissend. Bekijk hieronder de bereidingswijze en lees op deze pagina meer over de positieve werking van deze thee.

Thee van citroenmelisse

Bereidingswijze

De verhouding is ongeveer 3 theelepels gedroogde melissenbladeren voor 1 kop thee. Meer of minder naar smaak kan natuurlijk ook! Wat betreft verse blaadjes kun je het beste zelf even experimenteren wat je lekker vindt. Op onderstaande afbeelding krijg je een idee van de hoeveelheid die wij hebben gebruikt voor 2 kopjes thee (het waren ongeveer 4 blaadjes per kopje). Je giet het kokende water over de blaadjes en laat het 10 minuten trekken. Als je geen zeefje gebruikt, moet je de thee natuurlijk nog even zeven.

Blaadjes van citroenmelisse voor 2 kopjes thee
Blaadjes van citroenmelisse voor 2 kopjes thee

Ingrediënten

Verhouding gebaseerd op 1 kop melissenthee:

  • 3 theelepels gedroogde of stuk of 4 verse blaadjes van citroenmelisse
  • water voor 1 kop thee

Opmerkingen

Als je een kuur wilt doen met melissenthee, drink dan dagelijks 3 kopjes verspreid over de dag tijdens een periode van 4 tot 6 weken.




citroenmelisse-in-een-zeefje-in-heet-water

Deel deze pagina:

3 reacties op “Recept: melissenthee

  1. Mijn middag thee
    Voor2 kopjes
    klein stukje verse gember, 4 blaadjes verse munt , 4 blaadjes verse citroenmelisse , net niet meer kokend water . Dit 5 minuten laten trekken . Heel verkwikkend en dorst lessend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.