Thee van citroenmelisse heet melissenthee en smaakt heerlijk verfrissend. Bekijk hieronder de bereidingswijze en lees op deze pagina meer over de positieve werking van deze thee.
Thee van citroenmelisse
Bereidingswijze
De verhouding is ongeveer 3 theelepels gedroogde melissenbladeren voor 1 kop thee. Meer of minder naar smaak kan natuurlijk ook! Wat betreft verse blaadjes kun je het beste zelf even experimenteren wat je lekker vindt. Op onderstaande afbeelding krijg je een idee van de hoeveelheid die wij hebben gebruikt voor 2 kopjes thee (het waren ongeveer 4 blaadjes per kopje). Je giet het kokende water over de blaadjes en laat het 10 minuten trekken. Als je geen zeefje gebruikt, moet je de thee natuurlijk nog even zeven.

Ingrediënten
Verhouding gebaseerd op 1 kop melissenthee:
- 3 theelepels gedroogde of stuk of 4 verse blaadjes van citroenmelisse
- water voor 1 kop thee
Opmerkingen
Als je een kuur wilt doen met melissenthee, drink dan dagelijks 3 kopjes verspreid over de dag tijdens een periode van 4 tot 6 weken.
Mijn middag thee
Voor2 kopjes
klein stukje verse gember, 4 blaadjes verse munt , 4 blaadjes verse citroenmelisse , net niet meer kokend water . Dit 5 minuten laten trekken . Heel verkwikkend en dorst lessend
Dat klinkt heel erg goed Yolande, dat ga ik zeker een keertje proberen!
Super lekker theetje dankjewel
Groetjes An