Een heerlijk gezond recept voor een maaltijdsalade met gerookte zalmsnippers en avocado waarvan ik zeker nog wat varianten ga delen. We hebben dit keer een kant-en-klare honing-mosterddressing gebruikt die er prima bij paste! Ik heb er voor de volledigheid een receptje aan toegevoegd voor een makkelijke dressing die ik normaal maak bij dit gerecht.
Maaltijdsalade met o.a. avocado, rucola, komkommer en gerookte zalmsnippers
Ingrediënten
Voor 2 personen, voor de maaltijdsalade:
- 60 gram ongekookte droge pasta (bijv. fusilli)
- 2 avocado’s
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- 1 komkommer
- 1 paprika
- ca. 3 lenteuitjes
- 50 gram rucola
- 50 gram veldsla
- 30 gram pijnboompitjes
Voor een bijpassende dressing:
Bereidingswijze maaltijdsalade
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (zo’n 9 minuten voor fusilli). Giet de pasta af, doe het in een vergiet en houd even onder de koude kraan. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge pan op halfhoog vuur tot ze bruin zijn (wel in de buurt blijven, kan soms heel snel gaan).
Was en snijd de komkommer in plakjes, was de paprika en snijd in reepjes. Halveer de avocado en snijd het in blokjes. Was de sla indien nodig en doe alles bij elkaar in een grote kom, op de pijnboompitjes na. Voeg ook de zalmsnippers toe en meng alles door elkaar.
Bereidingswijze dressing
Doe het sap van een limoen, de olijfolie, een snufje zout en peper naar smaak bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Samenstellen
Meng de dressing door de salade of serveer het apart. Verdeel de salade over de borden (bij ons meestal 2x opscheppen). De pijnboompitjes strooi je aan het eind over de borden.
Opmerkingen recept
We hadden een cadeautje van Hellofresh ontvangen in de vorm van een slasaus (honing-mosterdsaus van Bio Bandits) en die hebben we voor dit recept gebruikt. De dressing smaakte heerlijk! Deze maaltijdsalade met avocado en zalmsnippers zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Ik voel me altijd heel fit als ik dit weer gegeten heb! Je komt ongeveer uit op 600 calorieën.
