Pasta met tomaten-yoghurtsausje, groentes en gehakt ingezoomd

Recept: pasta met een tomaten-yoghurtsausje

Een experimentje bestaande uit een makkelijke pasta met een sausje gemaakt van tomaten en Griekse yoghurt. Het verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar het smaakte lekker; net weer wat anders dan anders.

Pasta met gehakt, tomaten-yoghurtsausje en groentes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

 • 120 gram ongekookte droge pasta
 • 250 gram rundergehakt
 • ca. 400 gram gepelde tomaten
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 2 paprika’s
 • 1 halve prei
 • ca. 100 gram champignons
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode peper
 • zout en peper
 • enkele takjes/blaadjes basilicum
 • olijfolie
 • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van deze pasta

Was en snijd de groentes. Pel en hak de knoflook fijn, verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak deze fijn.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking (meestal zo’n 10 minuten).

Verhit intussen wat olie en fruit de knoflook en rode peper in een wok of diepe koekenpan en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak het gehakt rul en breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de tomaten toe en maak ze fijn met bijvoorbeeld een houten lepel om niet je pan te beschadigen. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken op niet te hoog vuur.

Verhit tegelijkertijd in een andere pan wat olijfolie en bak de groentes op middelhoog vuur beetgaar in zo’n 10 minuten. Doe eerst de prei in de pan, dan de champignons en dan de paprika. Giet de pasta af (als je dat nog niet gedaan hebt). Voeg de yoghurt toe aan je tomatengehaktmengsel en breng zachtjes aan de kook. Laat het goed doorwarmen.

Schep de pasta op de borden, gevolgd door het groentemengsel. Schep het gehaktmengsel eroverheen en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas naar smaak. Leg wat verse basilicum boven op de borden als garnering en dien op.

Opmerkingen recept

De pasta smaakt fris door de yoghurt. Het is eigenlijk een heel basic gerecht, maar dat maakt de smaak er echt niet minder om. Ideaal om wat resterende groentes op te maken. Je kunt het ook prima combineren met andere groentes, zoals courgette of wat je dan ook in huis hebt.
Pasta met een tomaten-yoghurtsausje, gehakt en groentes

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met gehakt, tomaten-yoghurtsausje en groentes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.