Romige spaghetti met avocado, spinazie en geroosterde tomaatjes

Recept: spaghetti met spinazie en avocado

Romige spaghetti met gepureerde avocado en spinazie. Een gemakkelijk recept, waar je je eigen draai aan kunt geven. Bij de vegetarische variant laat je de bacon achterwege en voeg je bijvoorbeeld een paar handjes pecannoten toe.

Spaghetti met gepureerde spinazie en avocado en geroosterde tomaatjes

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

 • 1 teen knoflook
 • ca. 300 gram verse spinazie
 • ca. 250 gram cherrytomaatjes
 • 150 gram baconreepjes
 • 2 avocado’s
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1-3 eetlepels olijfolie
 • 300 gram ongekookte spaghetti
 • verse basilicum (hoeveelheid naar smaak, ca. 2 eetlepels fijngehakt)
 • geraspte kaas naar wens
 • peper en zout

Bereidingswijze romige spaghetti

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en was de tomaatjes. Snijd ze in de lengte door midden. Vet een ovenschaal in en leg de tomaatjes met de bolle kant naar onder in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet gedurende 1 uur in de oven.

Was de spinazie indien nodig. Breng intussen water aan de kook voor de spaghetti. Kook het volgens de gebruiksaanwijzing gaar (afhankelijk van de soort spaghetti, vaak in zo’n 8-10 minuten). Pel de knoflook en hak deze in stukjes (hoeft niet te fijn). Snijd de avocado in de lengte door en verwijder de pit. Snijd in blokjes en doe in een keukenmachine of blender. Voeg de citroensap, wat peper, zout en knoflook toe en zet de keukenmachine aan. Doe zo’n 200-250 gram spinazie er in delen bij, gevolgd door basilicum (terwijl de keukenmachine draait) en mix tot je een vrij glad mengsel hebt. Voeg eventueel wat olijfolie (en desnoods water) toe als de saus te dik is.

Bak ondertussen de baconreepjes gaar in een wok of diepe koekenpan en giet de spaghetti af. Doe de spaghetti bij de baconreepjes en voeg het avocado-spinaziemengsel toe. Voeg de tomaatjes toe en warm alles goed door. Roer voorzichtig de resterende spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken.

Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met geraspte kaas.

Opmerkingen recept

De vegetarische variant maak je door de bacon te vervangen door bijvoorbeeld pecannoten (ca. 75 gram).

Ik had oorspronkelijk wat minder spaghetti gebruikt voor 4 personen, namelijk 250 gram, maar dat maakt het recept vrij licht en dan kom je op zo’n 460 calorieën per persoon. Wil je iets meer vulling, dan kun je – naast meer spaghetti – bijvoorbeeld ook wat meer bacon resp. noten toevoegen. Een andere tip is bijvoorbeeld maïs (zelf niet zo’n fan van).

Het is wel het lekkerst om de tomaatjes te roosteren. Heb je er geen tijd voor? Doe ze dan op het eind ongekookt erdoor en warm goed door.

Romige spaghetti met avocado, spinazie en geroosterde tomaatjes
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Romige spaghetti met avocado, spinazie en geroosterde tomaatjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.