Zoete aardappel uit de oven in ovenschaal

Recept: zoete aardappel uit de oven

Een recept voor zoete aardappel als bijgerecht uit de oven met nootmuskaat, kaneel en geraspte gember. Een gerecht met warme smaken! Ik combineerde dit bijgerecht met een restje stoofvlees uit de vriezer. Dus ja; dit is inderdaad geen lente-gerecht! Bewaar ‘m mooi voor de komende herfst of voor een koude(re), regenachtige lentedag.

Zoete aardappel gebakken in de oven met nootmuskaat, kaneel en gember

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • geraspte gember naar smaak
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel of boen ze goed schoon als je ze in de schil wilt bakken (beide kan). Snijd in blokjes of kleine schijfjes. Meng de specerijen door de olijfolie in een kom en voeg de aardappelen toe. Hussel de aardappelen door het mengsel.

Vet een ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier of aluminiumfolie. Verspreid de zoete aardappel evenredig over de ovenschaal en bestrooi met zeezout. Zet de ovenschaal gedurende 45 tot 55 minuten in de oven. Ikzelf had 50 minuten nodig voor ze lekker gaar waren.

Opmerkingen recept

Misschien associeer je deze specerijen niet zo gauw met zoete aardappel. De combinatie was echt perfect! Ze vormen een fijne tegenhanger voor de zoete smaak. De hoeveelheid gember is naar eigen smaak te bepalen, aangezien het een vrij sterke smaak heeft. Ik had een eetlepel vol geraspt en vond het heerlijk smaken.

Zoete aardappel uit de oven in ovenschaal op rekje
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zoete aardappel gebakken in de oven met nootmuskaat, kaneel en gember
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.