Maaltijdsalade met kalkoenfilet tomaatjes komkommer en honingmosterddressing

Recept: maaltijdsalade met kalkoenfilet, avocado en geitenkaas

Een nieuw recept voor een maaltijdsalade, dit keer met o.a. kalkoenfilet, avocado, geroosterde tomaatjes, geitenkaas en pijmboompitjes. Bij deze salade past een honingmosterddressing heel goed.

Maaltijdsalade met kalkoenfilet, cherrytomaatjes, avocado, komkommer en geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Voor de dressing:

  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Voor de salade:

  • 100 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • (eventueel 1/2 rode peper voor meer pit)
  • ca. 300 gram cherrytomaatjes
  • halve komkommer
  • 75-100 gram sla (bijv. ijsbergsla of botersla)
  • ca. 65 gram macaroni (droog, ongekookt)
  • ca. 30 gram pijnboompitjes
  • 125 gram geitenkaas

Bereidingswijze

Begin minimaal 1 uur voor het opdienen met de tomaatjes en kalkoenfilet, zodat het nog goed kan afkoelen

Als je de kalkoenfilet nog niet in blokjes hebt gesneden, doe dat dan eerst. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze met de bolle kant op een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met zout en peper en zet gedurende 30-35 minuten in de oven.

Pel en snipper intussen de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de rode peper, als je die gebruikt, en hak fijn. Fruit de knoflook en rode peper en voeg de kalkoenfilet toe.

Zet intussen voldoende water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af in een vergiet als het gaar is. Spoel af onder de koude kraan.

Als de kalkoenfilet en tomaatjes goed afgekoeld zijn, was en snijd je de sla en komkommer. Meng de ingrediënten voor de slasaus door elkaar in een kommetje. Meng de sla, gebakken kalkoenfilet en komkommer door elkaar in een grote saladekom. Meng vervolgens voorzichtig de helft van de geitenkaas en alle geroosterde tomaatjes erdoorheen. Dien de salade op en bestrooi met de pijnboompitjes en resterende geitenkaas. Serveer de dressing apart.

Opmerkingen recept

Je kan van deze maaltijdsalade natuurlijk je eigen variant maken met ingrediënten die jij lekker vindt! Dit recept bevat veel relatief veel eiwitten en zit vol gezonde voedingsstoffen.




Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Maaltijdsalade met kalkoenfilet, cherrytomaatjes, avocado, komkommer en geitenkaas
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.