Runderrollade met groentes uit de oven en gebakken aardappelen

Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes

Een heerlijke – ik zou bijna zeggen ouderwetse – runderrollade met courgette en tomaatjes uit de oven en gebakken aardappeltjes. Ik zeg “ouderwets”, want runderrollade is niet iets wat je vaak hoort dat je jongere generatie eet. Op de juiste manier klaargemaakt is het wel erg lekker en gezond! De courgette is intussen bijna op; we hebben er heel veel (eet)plezier van gehad :).

Runderrollade met groentes uit de oven en gebakken aardappeltjes

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • runderrollade (die van ons was 500 gram)
 • ca. 20-40 gram boter
 • 1 eetlepel olijfolie
 • olie om je ovenschaal in te vetten
 • 500 gram aardappelen
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 courgette
 • 125 gram cherrytomaatjes
 • 2 tenen knoflook
 • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
 • verse basilicum (takje of 3, fijngehakt)
 • verse peterselie (2 eetlepels fijngehakt)
 • zout en peper

Bereidingswijze recept

Doe zo’n 20 gram boter in een hoge pan en zet op hoog vuur. Bestrooi de runderrollade met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de rollade aan alle kanten aan. Zet het vuur laag en smoor de rollade in zo’n 35 tot 45 minuten gaar (met deksel op de pan). Tijdens de baktijd bedruip je de rollade met wat hete boter uit de pan om de 10 minuten. Laat de rollade na de baktijd nog zo’n 10 minuten rusten.

Schil en snijd de aardappelen in schijfjes, was ze en leg ze in koud water. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Vet een ovenschaal met grote doorsnede in. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Snijd nu de courgette in halve schijfjes en halveer de cherrytomaatjes (vergeet ze niet eerst even te wassen). Doe de gesneden groentes in een ruime kom en doe 1 eetlepel olijfolie erbij, alsmede de helft van de Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook (de helft) en de helft van de basilicum en peterselie. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de groentes in je ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak zo’n 25 minuten afgedekt in de oven en meng er vervolgens de resterende parmezaanse kaas en de rest van de basilicum en peterselie doorheen. Zet nog zo’n 10-15 minuten onafgedekt in de oven, tot je groentes gaar zijn.

Na zo’n 10 minuten van de baktijd van de groentes verhit je de rest van de boter in een koekenpan. Doe de knoflook in de pan en fruit zo’n 2 minuutjes. Doe de aardappelen erbij, bestrooi met paprikapoeder en bak ze zo’n 15 minuten op middelhoog vuur met deksel op de pan (schep af en toe om). Haal na 15 minuten de deksel van de pan en bak ze nog ongeveer 10 minuten tot ze gaar en bruin zijn.

Bestrooi je aardappelen als ze gaar zijn met wat zout en peper vlak voor het opdienen. Verdeel de groentes en aardappelen over de borden en snijd het vlees aan tafel.

Runderrollade en groentes uit de oven

Opmerkingen recept

De rollade was wat veel voor z’n tweetjes. Wat je overhoudt kun je prima de dag erna nog opwarmen en eten (koud ook lekker trouwens). Het is wel een recept waar je alles even goed moet timen, dus kijk vooral goed naar de verschillende onderdelen die je moet bereiden en schat voor jezelf goed in hoeveel tijd je dat zelf (normaal) kost en stem je koken daarop af!
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Runderrollade met groentes uit de oven en gebakken aardappeltjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.