Aardappelpartjes uit de airfryer

Recept: aardappelpartjes uit de airfryer

Ik heb nu een aantal keren verse aardappelpartjes uit de airfryer gemaakt voor z’n tweetjes en dit recept werkte bij mij tot nu toe het beste. Hierbij het recept voor de partjes. Onderaan deze pagina vind je het overzicht van de recepten waarin ik deze aardappelpartjes bereid hebt (inclusief de bijgerechten en het hoofdgerecht).

Aardappelpartjes uit de airfryer (gebakken)

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 500-600 gram aardappelen
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • zout naar smaak
  • een airfryer 🙂

Bereidingswijze gebakken aardappelpartjes

Schil de aardappelen en spoel ze af onder de kraan. Snijd ze in partjes en leg deze minimaal een half uur voordat je ze gaat bereiden in ruim koud water. Laat ze uitlekken en doe ze in een kom. Verwarm de airfryer voor op 160 graden. Meng de olijfolie door de aardappelpartjes.

Zodra de airfryer op temperatuur is, doe je de aardappelpartjes erin en bak je ze gedurende 16 minuten op 160 graden. Schud de mand met partjes goed om en zet de temperatuur op 180 graden. Stel de tijd in op 10 minuten en bak ze af. Schud halverwege de baktijd de aardappels nog even om en je partjes zijn klaar!

Bestrooi de partjes met zout naar wens.

Recepten met aardappelpartjes uit de airfryer
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.