Deze gesnipperde spruitjes zijn een heerlijk alternatief voor gekookte spruitjes. Wel even wat snijdwerk, maar dat is het dubbel en dwars waard.
Fijngesneden en geroerbakte spruiten met gebakken spekjes
Voor 2 personen
Ingrediënten
- ca. 400 gram spruitjes
- 1 ui of 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 125 gram spekreepjes
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- peper en zout
Bereidingswijze spruitjes
Pel de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de kontjes van de spruiten en snijd ze in reepjes. Bekijk onderstaande video (in het Engels) hoe je dat het beste kunt doen.
Verhit een wok zonder olie en voeg de spekjes toe. Bak 5 minuten en doe er de fijngesnipperde ui en knoflook bij. Bak 2 minuten door en voeg daarna de spruitjes toe. Roerbak nog zo’n 5 minuten of zolang nodig tot de groentes en de spekreepjes gaar zijn. Giet de witte wijnazijn erdoor, bestrooi met zout en peper, roer en warm even goed door.
Opmerkingen recept
Deze spruitjes heb ik samen met het runderstoofpotje geserveerd. Gebruik in plaats van witte wijnazijn eens appelazijn en proef het verschil!
