Kabeljauw met dille, bloemkoolroosjes uit de oven en aardappelpartjes

Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes

Kabeljauw is een magere vissoort die je lekker snel in de pan kunt bakken. De vis smaakte heerlijk met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes. Ik heb ze in de airfryer gebakken, maar je kunt ze natuurlijk gewoon koken of in de pan bakken.

Kabeljauw met bloemkool uit de oven en aardappeltjes uit de airfryer

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • ca. 400 gram bloemkool in roosjes gesneden
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • zout en peper
  • ca. 500 gram aardappelen
  • dille
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 of 3 takjes verse tijm
  • ca. 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie




Bereidingswijze recept

Schil en snijd de aardappel in partjes. Was ze goed en leg ze in een kom koud water. Zorg ervoor dat je aardappels minimaal een half uur in koud water liggen voor je ze gaat bereiden.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Als je de bloemkool nog niet in roosjes hebt gesneden, doe dat dan eerst. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en mix de roosjes bloemkool met de gesneden ui, fijngehakte knoflook en 1,5 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Mix alles nog even goed door elkaar en zet zo’n 35 minuten in de oven. Strooi na 35 minuten de Parmezaanse kaas erover heen, meng alles even goed door elkaar en rooster nog zo’n 10 minuten, tot je bloemkool lekker knapperig is.

Zo’n half uur voor het einde van de baktijd van de bloemkool bereid je de aardappelpartjes in de airfryer (zie recept).

Bestrooi de kabeljauwfilets met wat zout en peper en bak ze in olijfolie aan beide kanten gaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten (kijk vooral goed of je vis gaar is en zorg dat hij niet te lang bakt). Strooi er wat gedroogde dille overheen vlak voor het opdienen.

Opmerkingen recept

Het bakken van de vis is een richttijd. Het hangt heel erg af van de dikte van je vis hoe lang je nodig hebt. Gewoon goed in de gaten houden en vooral niet teveel doorbakken, daar wordt je kabeljauw erg droog van.

Geen Airfryer? Bekijk dan bijvoorbeeld dit recept waarin ik aardappelpartjes in de pan gebakken heb.




Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Gebakken kabeljauw met geroosterde bloemkool en aardappeltjes uit de Airfryer
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.