Af en toe is gebakken kipfilet uit de pan erg lekker, zolang je het niet te heet en te lang door bakt, want dan wordt ‘ie al gauw droog. Bekijk hoe je het verder slim aan kunt pakken als je kip in de pan wilt bakken.
Gebakken kipfilet met witte wijnsaus en groentes uit de oven
Voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de saus
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1,5 eetlepel fijngehakte basilicum
- 120 ml kookroom
- 60 ml witte wijn
- 1 eetlepel boter
- peper en zout
Voor de groentes uit de oven
- 1 courgette
- 125 gram cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- verse basilicum (takje of 3)
- verse peterselie (2 eetlepels fijngehakt)
- olie om je ovenschaal in te vetten
- peper en zout
Voor de kip
- 10 gram roomboter
- 2 gelijke stukken kippenborst (ca. 300 gram)
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereid de witte wijnsaus zoals in dit recept en de groentes uit de oven zoals in dit recept. Daarvoor begin je met het pellen van de ui en de knoflook, het wassen en snijden van de groentes en selderij.
De kip is zo klaar door de borst eerst uit te vouwen en dan met bijvoorbeeld aluminium af te dekken en plat te slaan. Verwijder de folie en bestrooi de kipfilet rijkelijk met peper en wat zout. Verhit (als de saus en de groentes nog zo’n 10 minuten moeten koken resp. bakken) de boter in een koekenpan en bak de kipfilet op niet te hoog vuur in ongeveer 3-5 minuten aan elke kant tot deze gaar en bruin is.
Serveer dit recept bijvoorbeeld met frietjes of gebakken aardappeltjes.
Opmerkingen recept
Doordat je de kipfilet plat slaat hoef je ‘m minder lang te bakken en loop je een kleiner risico dat je de kip helemaal droog bakt. Leg de kipfilet even in de witte wijnsaus en warm nog even door, dat komt de smaak nog meer ten goede.
