Deze witte wijnsaus serveerde ik bij gebakken kipfilet. Je kunt er wat meer wijn in doen als je dat lekker vindt, maar wij vonden hem prima zo. 🙂 Doe gewoon wat jij lekker vindt!
Romige witte wijnsaus met selderij, ui en basilicum
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1,5 eetlepel fijngehakte basilicum
- 120 ml slagroom
- 60 ml witte wijn
- 1 eetlepel boter
- peper en zout
Bereidingswijze witte wijnsaus
Pel de ui en hak fijn. Was de selderij en hak fijn.
Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de gesnipperde ui en selderij toe. Fruit 3-4 minuten en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten pruttelen en roer af en toe door. Giet daarna de room erbij. Kook ongeveer 10 minuten door, in elk geval tot je saus genoeg is indikt. Doe de basilicum erbij en warm nog even een paar minuten door.
Breng naar wens op smaak met zout en peper.
Opmerkingen recept
Een eenvoudig te bereiden witte wijnsaus die ik bij kipfilet had geserveerd. Vervang de basilicum door dille en je zou ‘m ook prima bij vis kunnen serveren.





