Deze supersnelle pasta is geen culinair hoogstandje, maar oh zo lekker! Macaroni met spinazie, zoete puntpaprika, gebakken spekjes en geraspte kaas.
Supersnelle pasta met spekjes, spinazie, zoete puntpaprika en geraspte kaas
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 300 gram spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 grote zoete puntpaprika
- 125 gram spekblokjes
- 1 rode zoete puntpaprika
- 150 gram droge pasta
- peper en zout
- 1/2 eetlepel verse rozemarijn
- 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum en enkele blaadjes voor de garnering
- 40-50g geraspte oude kaas
- olijfolie
Bereidingswijze snelle pasta
Verwijder de zaadlijst van de puntpaprika en snijd in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de verse kruiden fijn, als je dat nog niet gedaan hebt.
Doe de spekblokjes in een droge wok of ruime koekenpan en zet het vuur middelhoog. Roer regelmatig om en doe na 5 minuten de zoete puntpaprika erbij met de knoflook. Breng intussen een pan met voldoende heet water en wat zout aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de pasta in de pan en kook je het gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal zo’n 10-12 minuten).
Bak de paprika en knoflook een minuut of 3 mee met de spekjes en voeg de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Giet de pasta af en roer deze door de spinazie, paprika en spekblokjes. Doe ook de basilicum en rozemarijn erdoor. Strooi de helft van de kaas erbij en laat smelten.
Als alles goed doorgewarmd is, dien je je snelle pasta op en bestrooi je de borden met de rest van de geraspte kaas. Garneer met een paar blaadjes basilicum.
Opmerkingen recept
Heb je geen verse kruiden bij de hand? Vervang ze gerust door gedroogde. Houd in de gaten dat gedroogde kruiden soms wat sterker kunnen smaken of sneller kunnen overheersen. Bij basilicum is dit anders; gedroogd kan eigenlijk vers bijna niet vervangen. Doe je het toch, hanteer in dit geval dan ongeveer 2 theelepels rozemarijn en 1/2 eetlepel basilicum.
Vervang de supermarktpasta door zelfgemaakte pasta, en je bent al weer wat meer culinair verantwoord bezig. 🙂
