Puree van pompoen, pastinaak en aardappel

Recept: puree van aardappel, pompoen en pastinaak

Dit recept biedt een geslaagde verhouding tussen pompoen, aardappel en pastinaak voor een lekkere puree. Een handig bijgerecht – vooral geschikt voor de herfst en winter.

Aardappelpuree met pompoen en pastinaak

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram pastinaak
  • 150 gram pompoen
  • 300 gram aardappelen
  • ca. 10 ml melk naar wens
  • 1/2 eetlepel verse fijngehakte tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze puree

Breng een grote pan met water aan de kook. Schil intussen de pastinaak, aardappelen en pompoen. Was en snijd in blokjes van gelijke grootte. Kook 15 tot 20 minuten tot het gaar is.

Ris intussen de blaadjes van de tijm (als je dat nog niet gedaan hebt). Giet de ingrediënten voor de puree af en stamp het samen met de tijm tot een grove puree; gebruik daarvoor eventueel een beetje melk of kookvocht. Warm de puree goed door.



Opmerkingen recept

Deze puree aten we samen met geroerbakte snijbonen en runderworstjes.

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Puree van aardappel, pompoen en pastinaak
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd