Quiche met pastinaak, pompoen, paddenstoelen en filodeeg

Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen

Deze quiche met pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui, paddenstoelen en spekjes is behoorlijk veel werk, maar erg lekker! Heb je genoeg tijd, dan is dit een echte aanrader. Reken op 2 uur, waarin je het eerste uur vooral druk bent en het tweede uur deels mag wachten op de taart en dus de afwas kunt doen :).

Quiche met pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui en salie; met filodeeg

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

Voor de gekaramelliseerde ui:

 • 2 grote uien
 • 20ml balsamicoazijn
 • 10-20g basterdsuiker
 • 100ml water
 • 1el roomboter
 • zout en peper

Voor de salade:

 • 75 gram veldsla
 • 1 paprika
 • 50 gram cherrytomaatjes
 • 2 èl olijfolie
 • 1/2 el balsamico-azijn
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de gekaramelliseerde ui volgens dit recept. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenschaal met bakpapier. Schil en snijd de pompoen en pastinaak in blokjes van 1 tot 2 cm. Leg op het bakpapier en zet gedurende 40-45 minuten in de oven. Als je de groentes eruit hebt gehaald, verwarm je vervolgens de oven voor op 200°C.

Snijd de paddenstoelen relatief grof. Bak 15 min voor je de taart samen gaat stellen de spekjes in een droge pan en de paddenstoelen in een ander pan met wat olie. Mix de knoflook, salie, ei en melk in een grote kom. Roer de gorgonzola erdoor.

Vet een ovenschaal of taartvorm in voor de quiche en bekleed deze met het filodeeg. Verdeel de gebakken pastinaak en pompoen daarover heen, gevolgd door de ui, spekjes en paddenstoelen. Giet het ei-kaas-mengsel in de taartvorm.

Zet de taart in de voorverwarmde oven (200 graden) en bak in 40 tot 45 minuten bruin. Laat zo’n 5 minuten afkoelen voor je de taart aansnijdt. Bereid vlak voor het opdienen de sla. Was de paprika, tomaatjes en sla indien nodig. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in reepjes. Halveer de tomaatjes. Mix de olie en azijn in een saladekom, met wat zout en peper. Doe de sla, tomaatjes en paprika erbij en hussel alles goed door elkaar.Quiche met pastinaak, pompoen, paddenstoelen en filodeeg in de springvorm

Kenmerken recept “hartige taart met o.a. pompoen en pastinaak”

Opmerkingen

Ja, deze hartige taart (quiche) is echt heel veel werk, maar zeker de moeite waard! Lekker om een keer met filodeeg te maken in plaats van zanddeeg wat ik vrij vaak doe.

Omschrijving recept

Quiche met pastinaak, pompoen, paddenstoelen en filodeegEen heerlijke quiche met filodeeg, vulling bestaande uit o.a. pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui, paddenstoelen, salie en een ei-gorgonzola-room-mengsel.

 • Soort recept: hartige taart (quiche)
 • Keuken: Internationaal

Bereidingstijd en voedingswaarde

 • Voorbereidingstijd: 15 min
 • Kooktijd: 1 uur en 35 min
 • Totaal benodigde tijd: 2 uur
 • Voedingswaarde: ca. 680 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.