Ovenschotel met broccoli, aardappel, lente-ui, gebakken spekjes en een sausje

Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Deze ovenschotel met aardappelen, gebakken spekjes, broccoli en lente-ui is niet moeilijk om te maken, maar erg lekker! Handig als je niet te zwaar wilt tafelen en je kunt er zoveel groentes in doen als je wilt. Je maakt hem vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer aardappel toe te voegen.

Ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, brocolli, lente-ui en een romig sausje

Voor 2 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm een grote pan met voldoende water voor de aardappelen en broccoli samen. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in schijfjes. Snijd de broccoli in roosjes. De stam van de broccoli kun je ook prima eten en snijd die in blokjes mee. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes en bewaar wat van de groenste ringetjes om te garneren.

Bak de spekreepjes in een pan zonder vet in zo’n 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een grote ovenschaal in.

Kook intussen de aardappelen 4 minuten, voeg de broccoli toe en kook nog eens 4 minuten. Verhit tegelijkertijd in een steelpannetje ongeveer 1 eetlepel roomboter op middelhoog vuur. Doe de bloem erbij en roer tot een roux. Giet al roerend (beetje bij beetje) de bouillon en vervolgens de melk erbij. Blijf goed roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg vervolgens de fijngehakte bieslook en kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper.

Giet de aardappelen en broccoli af en doe ze in de ovenschaal. Doe de lente-ui erbij en gebakken spekjes erbij en roer even door elkaar. Giet de saus eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Zet vervolgens 25 minuten in de oven tot je kaas goed gesmolten is. Strooi bij het opdienen wat van de groene lente-ui eroverheen ter garnering.Kenmerken recept “ovenschotel met aardappel en broccoli”

Opmerkingen

Je kunt hier natuurlijk ook andere groentes aan toevoegen, maar de eenvoud van de broccoli en aardappels maakt het eigenlijk perfect zo. Zo krijgt elk ingrediënt genoeg aandacht en heb je geen overkill aan verschillende smaken. Ben je gek op zout, dan zou je dat nog toe kunnen voegen, maar dat is absoluut niet nodig. Je hebt namelijk zout in de bouillon en zout vanuit de spekreepjes, dus ik raad het eigenlijk af.

Wil je iets minder calorieën? Bestrooi dan met minder kaas. Je maakt het recept vegetarisch door de spekjes weg te laten en wat meer lente-ui en eventueel aardappel toe te voegen.

Omschrijving recept

Ovenschotel met broccoli, aardappel, lente-ui, gebakken spekjes en een sausjeEen eenvoudige ovenschotel met broccoli, gebakken spekjes, aardappels, lente-ui en een witte saus; een lekker en gezond recept.

  • Soort recept: hoofdgerecht met vlees, vegetarisch
  • Keuken: Hollands, internationaal

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Kooktijd: 35 min
  • Totaal benodigde tijd: 50min
  • Voedingswaarde: ca. 650 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.