Pasta met een romige Gorgonzola saus, spinazie, knoflook en champignons

Recept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.

Ontzettend heerlijk, deze pasta met saus van gorgonzola en Parmezaanse kaas, champignons, spinazie en kalkoenfilet. Je ziet op de foto nog een restje paprika die ik er doorheen gesneden had, maar dat hoort niet het oorspronkelijke recept. Dat heb ik dan ook niet opgenomen, maar kun je natuurlijk wel toevoegen als je wilt.

Pasta met saus van blauwe kaas, champignons, spinazie en kalkoenfilet

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gram ongekookte (droge) pasta
 • 200-300 gram spinazie
 • 250 gram champignons, bij voorkeur kastanjechampignons
 • 200-300 gram kalkoenfilet
 • 60 gram gorgonzola
 • 2 el Parmezaanse kaas
 • Peper en zout
 • 60 ml melk
 • 1 el (room)boter
 • 1 el fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze

Maak verse pasta of breng een pan met voldoende water aan de kook voor de droge pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (meestal zo’n 10 minuten). Maak intussen de champignons schoon en was de spinazie goed (indien nodig). Snijd de kalkoenfilet in blokjes en snijd de champignons in plakjes.

Smelt de boter in een wok of grote koekenpan met hoge rand en bak de kalkoenfiletblokjes met wat zout en peper in zo’n 4 minuten bruin. Haal uit de pan en voeg de champignons toe. Bak deze in zo’n 5 minuten of langer tot ze gaar zijn.

Giet de pasta af als het al zover is.

Doe de spinazie in de pan en laat in een paar minuten, al roerend even slinken (niet te lang!). Doe vervolgens de kalkoenfiletblokjes erbij, voeg de gorgonzola, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, de peterselie en melk toe en laat de kaas goed smelten. Roer af en toe goed door tot het een smeuïg geheel is. Meng de pasta erdoor en warm even goed door voor het opdienen. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Kenmerken recept “pasta met gorgonzola-sausje en kalkoenfilet.”

Opmerkingen

Ben je een blauwe kaas of gorgonzola-fan? Dan ga je dit recept vast en zeker lekker vinden! Je kunt het natuurlijk ook met een ander soort blauwe kaas maken. Als je geen verse peterselie in huis hebt, vervang de eetlepel dan door 1 theelepel gedroogde peterselie. Pas ook op dat je de kalkoenfilet niet te heet en te lang bakt, anders droogt hij snel uit.

Verder kun je het trouwens ook anders opdienden door eerst de pasta in de borden te scheppen en dan de groente en kalkoenfilet (met saus) erover heen te doen. Voor het gemak heb ik alles gecombineerd, maar je kunt de saus ook separaat maken.

Omschrijving recept

Pasta met een romige Gorgonzola saus, spinazie, knoflook en champignonsEen recept voor een pasta met een sausje van gorgonzola, champignons en kalkoenfilet. Heerlijke smaken, een aanrader voor alle blauwe kaas-fans.

 • Soort recept: hoofdgerecht met kip
 • Keuken: Italiaans, internationaal

Bereidingstijd en voedingswaarde

 • Voorbereidingstijd: 15 min
 • Kooktijd: 15 min
 • Totaal benodigde tijd: 30min
 • Voedingswaarde: ca. 728 kcal per persoon, gebaseerd op de maximale aantallen
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.