Deze pasta ovenschotel met o.a. spinazie, tomaatjes en geitenkaas heb ik voor 4 personen gemaakt waarna ik de helft heb ingevroren. Lekker makkelijk voor doordeweeks! Ik combineerde deze schotel met spekjes en chorizo.
Pasta ovenschotel met spinazie, tomaatjes, geitenkaas, gebakken spekjes en chorizo
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 260 gram ongekookte (droge) pasta
- 400 gram spinazie
- 250 gram cherrytomaatjes
- 125 gram magere spekreepjes
- 100 gram chorizo
- 200 ml kookroom
- 125 gram geitenkaas
- Peper
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 flinke eetlepels citroenbasilicum
- olijfolie
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (meestal zo’n 10 minuten). Hak intussen de citroenbasilicum fijn als je dat nog niet gedaan hebt. Halveer de cherrytomaatjes en verwijder de zaadlijst van de rode peper. Pel de knoflook en hak de knoflook en rode peper fijn. Snijd de chorizo in blokjes.Als het relatief lang duurt voor je oven warm is, verwarm hem dan nu voor op 180 graden, anders wacht je nog even tot nadat je het vlees gebakken hebt. Zet een klein pannetje op het vuur (zonder olie of boter) en doe daar de spekblokjes in. Bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur en voeg de chorizo toe en bak nog zo’n 5 minuten door of langer als je het meer wilt uitbakken.
Giet de pasta af als het al zover is. Verwarm de oven voor als je dat nog niet gedaan hebt.
Fruit de knoflook en rode peper in een grote pan of wok in wat olijfolie en doe de spinazie er beetje bij beetje bij. Roer goed door. Meng vervolgens 100 gram van de geitenkaas door de spinazie, samen met de kookroom en warm goed door tot de kaas gesmolten is. Meng de citroenbasilicum en pasta erdoor en bestrooi met wat peper.
Vet een ovenschaal in en doe het mengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de geitenkaas erover en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Kenmerken recept “pasta-ovenschotel met spinazie en tomaatjes”
Opmerkingen
Dit recept voor een pasta ovenschotel is op zich niet moeilijk te maken, maar is wel smaakvol. Wil je wat minder calorieën? Laat dan de chorizo achterwege (113 kcal per persoon minder) en halveer de kookroom (80 kcal per persoon minder).
En een tip: schep direct de helft eruit als je voor twee keer maakt, want anders eet je zo door en blijft er niet genoeg over om in te vriezen…
Omschrijving recept
Recept: pasta ovenschotel met spinazie, tomaatjes, chorizo en spekjes, met een geitenkaas-roomsaus. Op smaak gebracht met o.a. citroenbasilicum en peper.
- Soort recept: hoofdgerecht met vlees
- Keuken: internationaal
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 30
- Totaal benodigde tijd: 40min
- Voedingswaarde: ca. 753 kcal per persoon, gebaseerd op de maximale aantallen