Na de regen en de koelte van de afgelopen dagen, vond ik het hoog tijd voor stoofvlees. Dit keer gemaakt met geroosterde paprika, rode ui, rode wijn, sojasaus, knoflook en tijm.
Runderstoofvlees in bouillon, rode wijn, geroosterde paprika en rode ui
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram runderstoofvlees, bijv. riblappen
- 250 ml bouillon
- 50 ml rode wijn
- 1 el sojasaus
- 2 geroosterde paprika’s
- 1 rode ui
- 1 el roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 el verse tijmblaadjes
- zwarte peper
- Zout
- Bloem
Bereidingswijze zalmsoep
Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de geroosterde paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Bereid eventueel de bouillon, indien nodig.
Smelt de roomboter in een stoofpan en voeg de knoflook toe. Fruit een paar minuten tot de knoflook bruin kleurt. Braad het vlees aan alle zijden aan. Haal uit de pan en bak de ui tot het glazig is. Blus af met de rode wijn en laat even pruttelen. Doe het vlees terug in de pan, giet de bouillon erin en doe de sojasaus, tijm en de geroosterde paprika erbij.
Laat op laag vuur minimaal 1,5 uur sudderen, bij voorkeur z’n 4 uur.
Kenmerken recept “stoofvlees met geroosterde paprika”
Omschrijving
- Soort recept: hoofdgerecht met vlees
- Keuken: Internationaal
Een recept dat perfect smaakt bij guur weer! Een keer wat anders dan stoofvlees in bier, wat ik regelmatig maak.
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 4 uur
- Totaal benodigde tijd: 4 uur en 10 min
- Voedingswaarde: volgt
Opmerkingen
Ik heb dit recept geserveerd met gebakken aardappeltjes uit de airfryer en regenboogwortels uit de oven. Wat er ook perfect bij zou passen is aardappelpuree (met knoflook) en bijvoorbeeld snijboontjes of brocolli.
Heb je geen rode ui in huis? Gewone ui kan ook prima!