Vegetarische pasta met boerenkool, pompoen en geitenkaas

Recept: pasta met boerenkool, pompoen en geitenkaas uit de oven

Moeite om lekkere vegetarische gerechten te bedenken? Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor een pasta met boerenkool, geitenkaas en gegrilde pompoen uit de oven. Smaakt natuurlijk het lekkerst als de groentes in het seizoen zijn en dat is pompoen nu in de Halloween-tijd. Enjoy! 🙂

Pasta met gegrilde pompoen, boerenkool, geitenkaas en walnoot

Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 400-500 gram pompoen in blokjes
 • 300-400 gram boerenkool
 • 300 gram pasta
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl cayennepeper
 • 125 gram geitenkaas met honing
 • 2 el bloem
 • 2 el roomboter
 • 180 ml melk
 • 180 ml bouillon
 • zout en peper
 • 20-40 gram Parmezaanse kaas
 • 60 gram walnoten
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de oven op temperatuur is, zet je de pompoen 20-25 minuten in de oven. Vet een ovenschaal in en als de pompoen al klaar is haal je het eruit, en houd je de oven op temperatuur.

Fruit de knoflook in een wok of ruime koekenpan en roerbak de boerenkool tot deze begint te slinken. Giet de pasta af. Smelt intussen de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor heen tot je een mooie roux hebt. Giet beetje bij beetje de melk erbij, gevolgd door de bouillon. Warm al roerend door en breng op smaak met wat peper en cayennepeper.

Meng de pasta, boerenkool, pompoen en 2/3 van de geitenkaas door elkaar in de ovenschaal. Giet de saus eroverheen en leg de rest van de geitenkaas erop en bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet 30 minuten in de oven.

Rooster eventueel de walnoten, verdeel de pasta over de borden, (doe er nog wat Parmezaanse kaas over als je daar zin in hebt) en strooi de walnoten eroverheen.
Vegetarische pasta met pompoen, boerenkool, geitenkaas en walnootOpmerkingen recept

In deze tijd van het jaar is verse pompoen ruimschoots verkrijgbaar. Ik associeer het ook altijd echt met de herfst! Heb je ook al eens pompoensoep gemaakt? Vers en zelfgemaakt blijft toch het lekkerst. Wil je wat minder calorieen? Dan kun je de Parmezaanse kaas ook achterwege laten en desnoods de hoeveelheid pasta nog wat minderen.

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Vegetarische pasta met gegrilde pompoen, boerenkool, geitenkaas en walnoot
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.