Deze puree van zoete en gewone aardappel is heerlijk bij bijvoorbeeld stoofvlees. Een lekkere variant op de gewone puree en die met pastinaak en pompoen.
Puree van zoete en gewone aardappel
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 200-300 gram zoete aardappel
- 300-400 gram gewone aardappel
- 1 teentje knoflook
- 1 el roomboter
- olijfolie om de knoflook te fruiten
- melk
- zout en peper
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de aardappelen. Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappels in zo’n 20 minuten gaar.
Pel en snipper de knoflook. Hak fijn en fruit een paar minuten in wat olie. Giet de aardappels af en doe de knoflook erbij. Smelt de roomboter in de pan met de aardappels en knoflook, giet er een klein scheutje melk bij en roer even door. Bestrooi met zout en peper, en stamp de aardappelen fijn voor een grove puree of gebruik een blender voor een zachte puree.
Opmerkingen recept
Een makkelijk recept voor een puree die net even wat anders smaakt dankzij de zoete aardappel. Wil of kun je geen melk of roomboter gebruiken? Zonder kan ook! Bewaar dan wel wat kookvocht voor het stampen.