Dit recept voor jumbo-garnalen in een soort Thaise curry is een blijvertje! Lekker op smaak en je kunt de hoeveelheid groentes gemakkelijk uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.
Garnalen met paprika in Thaise kokos-pindacurry met mie
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 250-300 gram mie
- 600 gram jumbo garnalen (gepeld, met of zonder staartje)
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 6 lente-ui
- 2 tenen knoflook
- 1,5 el geraspte verse gember
- 1 rode of groene peper
- 1/2 tl chilivlokken
- 2 el fijngehakte verse koriander (of basilicum als je koriander niet lekker vindt)
- 2 el pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 4 el vissaus
- 2 el limoensap (of sap van een halve limoen)
- 1 el bruine suiker of basterdsuiker
- 4 el zonnebloem- of arachideolie
- zout
Bereidingswijze
Meng de chilivlokken door de garnalen, samen met 1 el olie en wat zout. Zet apart en laat minimaal 10 minuten marineren. Was de paprika’s en snijd in halve ringen. Snijd de lente-ui in schijfjes en houd een deel van het groen apart voor garnering. Pel en hak de knoflook fijn, verwijder de zaadlijst van de peper en hak eveneens fijn.
Meng de pindakaas, limoensap, vissaus, suiker en kokosmelk in een kom goed door elkaar. Verhit 1 el olie in een wok en fruit de knoflook, gember en rode of groene peper 2 minuten. Doe de paprika en lente-ui erbij en wok zo’n 4 minuten. Haal uit de pan. Bak nu de garnalen in 2 delen in zo’n 4 minuten per deel, als je de niet-voorgekookte variant hebt. Ontdooide voorgekookte garnalen kun je veel korter bakken. Schep de garnalen uit de wok. Als er extreem veel vocht in de pan zit, kun je dit het beste even afgieten en het kookvocht (deels) opvangen.
Breng intussen een pan met voldoende water voor de mie aan de kook. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
Doe nu de groentes terug in de pan, giet het kokosmengsel erbij en breng aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten en roer er 2 eetlepels van het garnalenkookvocht erdoor. Doe de garnalen bij in de pan, de helft van de koriander of basilicum en warm door.
Dien op en bestrooi met het groen van de lente-ui dat je apart gehouden hebt.
Opmerkingen recept
Een lekker recept gebaseerd op de Thaise keuken. Vrij eenvoudig te maken en boordevol smaakmakers. Niet iedereen is gek op korianderblad, dus dan zou je het achterwege kunnen laten en basilicum kunnen gebruiken.