Wortels uit de oven

Recept: wortels uit de oven (bijgerecht)

Een makkelijk en lekker bijgerecht voor de herfst of winter: wortels uit de oven! Het spreekt voor zich dat je ze in andere seizoen ook prima kunt bereiden, alleen matchen ze zo goed met bijvoorbeeld aardappelpuree en stoofvlees, en dat zijn nou eenmaal typische wintergerechten :-).

Wortels uit de oven

Voor 2 personen

Ingrediënten
Bereidingswijze

Warm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius. Was de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden. Pel en hak de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de stengels (als je dat nog niet gedaan hebt) en hak fijn.

Leg je wortelen in een ruime ovenschaal en mix ze met de knoflook, tijm (of Provencaalse kruiden) en de olijfolie en azijn. Zorg ervoor dat je wortels allemaal in aanraking zijn gekomen met de olie, kruiden en azijn. Wees niet te zuinig! Bestrooi met zout en peper. Dek de schaal af – al dan niet met aluminiumfolie – en zet ze 40 minuten in de oven. Haal de folie of het deksel eraf en bak nog eens 10 minuten door.

Opmerkingen recept

Je kunt met de kruiden en soort azijn variëren wat je wilt. Ik heb zelf regelmatig Provençaalse kruiden gebruikt, maar andere kruiden zijn ook goed mogelijk, zoals een combinatie van rozemarijn en tijm, alleen rozemarijn, bonenkruid, etc.
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Wortels uit de oven
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.