Stamppot bloemkool, andijvie, zoete en gewone aardappel

Recept: stamppot met bloemkool, andijvie en zoete aardappel

Brrr… de kou buiten vraagt om stamppot met rookworst! Dit keer geïnspireerd door een restje bloemkool, een mix van gewone en zoete aardappel en andijvie – met een beetje pit!

Stamppot bloemkool, andijvie, gewone en zoete aardappel

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 900 gram aardappelen
  • 200 gram zoete aardappel
  • 250-300 gram bloemkool
  • 250 gram rauwe andijvie
  • 1 tl piri piri
  • 2 tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 el roomboter
  • ca. 360 gram rookworst (1 1/4)




Bereidingswijze

Bloemkool, zoete en gewone aardappel net gekookt
Bloemkool, zoete en gewone aardappel net gekookt.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water en wat zout aan de kook. Schil de gewone en zoete aardappel, was en snijd in blokjes. Was en snijd de bloemkool in roosjes.

Doe de gewone aardappel en bloemkool in de pan en kook 20 minuten. Voeg na 5-10 minuten kooktijd de zoete aardappel toe en kook mee. Giet af, doe de roomboter erbij en mix de nootmuskaat en piri er beetje bij beetje, al stampend door en breng op smaak met peper en zout. Bereid de rookworst en serveer eventueel met gebakken spekjes.

Stamppot andijvie, bloemkool, zoete en gewone aardappel aan het stampen




Opmerkingen recept

Je hebt door de bloemkool verder geen kookvocht, melk of water nodig om deze stamppot smeuïg te maken, dat is ie zo al van zichzelf. Wij hebben er nog gebakken spekreepjes bij gegeten (50 gram per persoon), wat het totale calorieen-aantal op 680 kcal brengt.

Omschrijving en details recept

Stamppot andijvie, bloemkool, zoete en gewone aardappelEen recept voor een stamppot met bloemkool, andijvie, zoete en gewone aardappel – lekker, net even anders – met rookworst en een beetje pit.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Totaal benodigde tijd: 30 min
  • Voedingswaarde: ca. 514 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.