Pasta met andijvie, geroosterde pompoen, gorgonzola en walnoot

Recept: pasta met geroosterde pompoen, gorgonzola en andijvie

Als je dit recept maakt, heb je de herfstkleuren en smaken zó op je bord! Makkelijk en snel klaar, helemaal als je voorgesneden pompoenblokjes haalt en een Airfryer hebt. 

Pasta met geroosterde pompoen, andijvie, gorgonzola en walnoot

Voor 2 personen

Ingrediënten




Bereidingswijze

Pasta met spekjes, knoflook en andijvie in de maakBreng een pan met voldoende water en zout aan de kook voor de pasta. Als je de oven gebruikt, zou ik dit iets later doen en zorgen dat het water ongeveer een kwartier voor het einde kookt.

Schil de pompoen als je wilt (dit hoeft niet), verwijder de zaden en snijd de pompoen in blokjes. Vermeng de blokjes met wat olijfolie, de cayennepeper en de salie in een kom. Was de andijvie en snijd in reepjes. Pel en snipper de knoflook.  Snijd de blauwe kaas in blokjes en breek de walnoten in wat kleinere stukken.

Bereid de pompoen in de Airfryer of de oven:

  • Pompoen roosteren in de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier en bak de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven ongeveer 30 tot 40 minuten.
  • Pompoen bakken in de Airfyer
    Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bak de pompoenblokjes in de Airfryer in 15 minuten gaar.

Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe voor de niet-vegetarische variant de spekjes in een wok of koekenpan en bak ze 3 minuten door op hoog vuur. Draai het vuur lager (tot middelhoog) en voeg de knoflook toe en bak een paar minuten. Voeg de harde delen van de andijvie toe en roerbak zo’n 3 minuten. Giet de pasta af en doe dit samen met de resterende andijvie bij in de wok, bestrooi met peper en warm een paar minuten goed door.

Schep het pastamengsel op, verdeel de pompoenblokjes en blauwe kaas erover en bestrooi met de walnoten.




Opmerkingen recept

De pompoen wordt niet zo knapperig als frietjes in de oven of airfryer, dat komt door de structuur van de vrucht. Zelf vind ik pompoen wel een stuk lekkerder als je het met wat kruiden in de oven of airfryer doet, dan dat je ze kookt. Mijn vriend vond vooral de pompoen in combinatie met de gorgonzola lekker.

Maak je de vegetarische variant zonder spekreepjes, dan kun je wat meer walnoot en/of blauwe kaas naar smaak toevoegen.

Verse pasta maken kan natuurlijk ook als je de tijd hebt!

Omschrijving en details recept

Een recept voor pasta met geroosterde pompoen uit de Airfryer of oven, andijvie, gorgonzola en walnoot; met spekreepjes voor de niet-vegetarische variant.

Dit recept is makkelijk en lekker snel klaar, zeker met de Airfyer. De kleuren en smaken maken dit een typisch herfsgerecht.

 

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 15
  • Totaal benodigde tijd: 20 min
  • Voedingswaarde: ca. 750 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.