Pompoensoep zonder room met aardappel en ui

Recept: pompoensoep zonder room

Deze pompoensoep maak je zonder room of crème fraîche en is lekker kruidig en pittig van smaak.

Pompoensoep zonder room met aardappel, ui en specerijen

Voor 2 personen, voor 2 borden

Ingrediënten




Bereidingswijze


Schil de aardappel en was deze. Verwijder vervolgens de schil van de pompoen indien gewenst (dit hoeft niet). Snijd de pompoen en aardappel in blokjes van gelijke grootte van ongeveer 2×2 cm. Pel en snipper de knoflook en de ui.

Verhit wat olijfolie in de pan waarin je de soep gaat bereiden en doe de specerijen (nootmuskaat, cayenne en korianderzaad) samen met de knoflook en ui in de pan. Fruit de knoflook en ui tot de ui glazig is. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de aardappel- en pompoenblokjes toe en kook ongeveer 15 tot 20 minuten tot de aardappel en pompoenblokjes zacht zijn.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer je soep met een staafmixer of in een blender tot deze mooi romig is. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe. Dien op en bestrooi met zwarte peper naar wens.




Opmerkingen recept

Met de aardappel bind je de pompoensoep tot een romige variant zonder dat je daarvoor dus room gebruikt. Het geeft natuurlijk niet de smaak die room eraan geeft, maar dat maakt deze variant er zeker niet minder lekker om! Ik kwam op dit recept omdat ik geen room in huis had en naar een alternatief zocht.

Omschrijving en details recept

Pompoensoep zonder room met aardappel en uiEen recept voor een pompoensoep zonder room, een variant met pompoen, aardappel, ui, knoflook en lekker veel specerijen.

 

Bereidingstijd en voedingswaarde (per bord)

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 15 min
  • Totaal benodigde tijd: 30 min
  • Voedingswaarde: ca. 120 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.