Bloemkoolsoep met champignons en stokbrood

Recept: bloemkoolsoep met kokosmelk

Bloemkoolsoep is hartstikke gezond en nog lekker ook! Het is de eerste keer dat ik deze soep gemaakt heb en zeker niet de laatste.

Bloemkoolsoep met kokosmelk en champignons

Voor 2 personen als maaltijd

Ingrediënten




Bereidingswijze

Bloemkoolsoep in de maak, de bloemkool kookt en de champignons bakken.
Bloemkoolsoep in de maak, de bloemkool kookt en de champignons bakken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes of kwarten. Was en snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder de schil van de gember en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn.

Verhit 1 el boter in een soeppan en fruit de knoflook, gember, nootmuskaat, geelwortel en komijn 2 minuten. Voeg de bloemkool toe en bak 2 minuten door. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Kook 10 minuten of zolang nodig is tot de bloemkool gaar is.

Verhit in een koekenpan de resterende boter en bak de champignons in zo’n 8 minuten gaar.

Mix de bloemkool tot een gladde soep. Indien nodig voeg je wat water toe. Roer de champignons erdoor en breng op smaak met peper. Warm de soep nog even een paar minuten goed door.

Dien op en voor de liefhebber: roer wat sambal door je bloemkoolsoep.

Opmerkingen recept

Omschrijving en details

Bloemkoolsoep met champignons en stokbrood
Een heerlijk recept voor bloemkoolsoep met kokosmelk en champignons, Indiaas gekruid.

Ik heb door de soep rundergehaktballetjes gedaan, wat het samen met stokbrood een maaltijdsoep maakte. Wees niet te zuinig met de kruiden, ik heb flinke theelepels van elk kruid toegevoegd en ook lekker wat peper erdoor heen gedaan.




Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Kooktijd: 12 min
  • Totaal benodigde tijd: 30 min
  • Voedingswaarde (zonder gehaktballetjes): ca. 240 kcal per persoon
  • Voedingswaarde (met gehaktballetjes): ca. 440 kcal per persoon

Deel deze pagina:

3 reacties op “Recept: bloemkoolsoep met kokosmelk

    1. Beste Frida,
      Zeker kan dat! Je kunt ze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld bloemkool zelf, wortel en/of pompoen. Wat jij maar lekker vindt! Ik zou wel een stevige groente kiezen en geen prei bijvoorbeeld, omdat het een dikke soep is. Je kunt de groentes roosteren in de oven. Bijvoorbeeld zoals de pompoen in dit recept en bloemkool zoals hier. Wortel (in plakjes van een cm) zou ik zo’n 30 minuten op 200 graden bakken. Verder kun je de groentes ook in de pan bakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.