Broccoli met kaas en rijst uit de oven

Recept: broccoli met kaas en rijst uit de oven

Dit recept voor broccoli met kaas en rijst uit de oven is gebaseerd op een Amerikaans recept. Je kunt hem als vegetarisch gerecht eten, of je serveert er een stukje vlees bij.

Broccoli met kaas en rijst uit de oven, Amerikaanse keuken

Voor 2 personen

Ingrediënten




Bereidingswijze

Broccoli met kaas en rijst uit de oven
Broccoli met kaas uit de oven in de maak.
Was en snijd de broccoli in roosjes. Pel en snipper de knoflook, pel de sjalotten en snijd ze in blokjes. Breng een pan met voldoende water en zout aan de kook voor de rijst en kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stoom intussen de broccoli 2-3 minuten en haal van het vuur en de stoombron. Verhit de boter in een pannetje tot deze begint te bubbelen en fruit de knoflook en sjalotjes 2 minuten. Voeg de bloem toe. Roer door tot er een roux ontstaat. Voeg al roerend de bouillon en melk beetje bij beetje toe. Doe de geraspte oude kaas, cayenne en nootmuskaat erbij en eventueel wat zwarte peper naar smaak. Roer door.

Vet een ovenschaal en verdeel de broccoli en rijst over de schaal. Giet de saus eroverheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet in de oven gedurende 35 tot 40 minuten, in elk geval zolang nodig is tot de kaas begint te kleuren.




Opmerkingen recept

Omschrijving en details

Broccoli met kaas en rijst uit de oven
Een vegetarisch recept voor broccoli en rijst uit de oven dat bij velen in de smaak valt dankzij de kaas. Lekker romig en pittig tegelijk!

Vegetariërs zouden dit recept nog kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld pecannoten. Voor de niet-vegetariërs onder ons kun je het recept combineren met een klein stukje vlees of kip.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 45 min
  • Totaal benodigde tijd: 60 min
  • Voedingswaarde: ca. 560 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.