Naast mosterdzaadjes gebruik of eet je misschien weleens mosterd als saus of dressing. Zelf heb ik er eigenlijk nooit zo bij nagedacht waaruit mosterd bestaat. Nieuwsgierig als ik ben, zijn dat dan ook precies de dingen waar ik meer van wil weten. Lees verder Weet jij eigenlijk wat mosterd is?
Categoriearchief: Blog
Top 10 recepten 2016 in aanloop naar de kerst
Nu de kerstdagen er weer aan komen, zie ik een behoorlijke toename van het websiteverkeer in mijn Google Analytics-statistieken. Ben jij net zo benieuwd als ik wat deze week in aanloop naar kerst de top 10 meest populaire recepten zijn? Ontdek of jouw favoriet er ook tussen staat. Lees verder Top 10 recepten 2016 in aanloop naar de kerst
Over eten en drinken in Valencia tijdens onze citytrip in 2016
Valencia is dé plek waar je naar toe moet gaan als je paella wilt eten. Het wordt tenslotte als de geboorteplaats van dit overheerlijke gerecht beschouwd. Iets meer dan een maand geleden waren wij in deze superfijne stad, waarover je verderop meer leest. Over paella, tapas en Agua de Valencia… Over lekker eten, een gemoedelijke sfeer en genieten van het zonnetje!
Lees verder Over eten en drinken in Valencia tijdens onze citytrip in 2016
Zelf verse pasta maken (basisrecept)
Zelf verse pasta maken is niet moeilijk. En hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt! In dit blogbericht geef ik je een basisrecept voor zelfgemaakte pasta met eieren, ook wel eierpasta geheten.
Lees verder Zelf verse pasta maken (basisrecept)
Zo blij met m’n nieuwe aanwinst, de Airfryer!
We hebben sinds kort een Airfryer in huis en ik ben erg blij! Een goede aankoop waarvan we veel plezier (gaan) beleven. En nee… Ik maak geen reclame in opdracht van; ik ben echt enthousiast!
Eten en drinken in IJsland
Wat een bijzonder land en wat waren we verrast door de keuken in IJsland. Het is een land met tradities en eetgewoontes die wij in Nederland niet (altijd) kennen of kunnen begrijpen. Denk hierbij aan paardenvlees en walvis (ja ik weet het, sorry…). Ook wordt er veel vis gegeten in diverse vormen. We zijn drie keer wat uitgebreider uit eten geweest en het smaakte alle drie de keren echt heerlijk! Wij hebben ons niet gewaagd aan de echt extreme tradities, zoals gefermenteerde haai (wat ook niet lekker schijnt te zijn).
Niets is wat het lijkt…
Het valt me op internet (lees: met name Instagram) op dat er regelmatig foto’s geplaatst worden waar een hele hoop moeite in gestoken is om de werkelijkheid een beetje mooier te maken. En dan met name uit de selfiecategorie…
Lees verder Niets is wat het lijkt…
3 weetjes over lavendel
Van lavendel in de sauna tot een cadeautje voor de tuin. Het inspireerde me om eens wat dieper in deze lekker geurende plant te duiken en 3 nieuwe weetjes op te duiken.
Avocado snijden
Een avocado snijden is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Het is één van onze favorieten door de salade, maar je kunt er natuurlijk veel meer mee. Denk aan een lekkere guacamole, maar ook gepureerd door de spaghetti, met ei als ontbijt en ga zo maar door! Lees verder hoe je deze gezonde vrucht makkelijk snijdt.
Lees verder Avocado snijden
Tip: rozemarijn en tijm drogen voor een geurzakje in de kast
Rozemarijn is bij ons een plantje dat het perfect doet in de tuin. Hetzelfde geldt voor tijm; eentje die de winter goed heeft doorstaan! Je kunt beide kruiden natuurlijk drogen en bewaren voor de keuken, maar zo hard als het groeit, kun je het niet opmaken met koken. Lees verder Tip: rozemarijn en tijm drogen voor een geurzakje in de kast