Categoriearchief: Hoofdgerechten met vlees

Een overzicht van hoofdgerechten waarin vlees voorkomt.

Verse pasta met courgette, ricotta, basilicum, ui en serranoham

Recept: verse pasta met courgette, ui, ricotta en basilicum

Heerlijk al die courgettes die we dit jaar uit ons eigen tuintje hebben mogen oogsten! Niet zo gek dus dat ik weer een recept post waarin courgette gebruikt wordt. Dit keer een lekkere verse pasta met o.a. ricotta.
Lees verder Recept: verse pasta met courgette, ui, ricotta en basilicum

Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui

Weer een receptje voor een hartige taart met o.a. courgette, paprika en ui. De chorizo heeft natuurlijk een sterke smaak aan de quiche. Je kunt ‘m ook vegetarisch maken door de chorizo gewoon weg te laten.
Lees verder Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui

Pasta met tomaten-yoghurtsausje, groentes en gehakt ingezoomd

Recept: pasta met een tomaten-yoghurtsausje

Een experimentje bestaande uit een makkelijke pasta met een sausje gemaakt van tomaten en Griekse yoghurt. Het verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar het smaakte lekker; net weer wat anders dan anders.

Lees verder Recept: pasta met een tomaten-yoghurtsausje

Romige spaghetti met avocado, spinazie en geroosterde tomaatjes

Recept: spaghetti met spinazie en avocado

Romige spaghetti met gepureerde avocado en spinazie. Een gemakkelijk recept, waar je je eigen draai aan kunt geven. Bij de vegetarische variant laat je de bacon achterwege en voeg je bijvoorbeeld een paar handjes pecannoten toe.

Lees verder Recept: spaghetti met spinazie en avocado

Jambalaya, cajun rijstschotel (nieuwe versie)

Recept: nieuwe variant Jambalaya rijstschotel

Het oude recept voor Jambalaya had even een opfrisbeurt nodig. Vandaag heb ik een nieuwe variant gemaakt van deze lekkere pittige rijstschotel waar je alle kanten mee uit kunt.

Lees verder Recept: nieuwe variant Jambalaya rijstschotel

Pasta met geroosterde paprika, gehakt, spinazie, geitenkaas

Recept: pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt en spinazie

Het grote voordeel van dit recept voor pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt, spinazie en champignons is dat je maar één pan nodig hebt waar je alles in doet. De smaken zijn zacht en sterk tegelijk, mede door de geitenkaas.

Lees verder Recept: pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt en spinazie

Salade van spinazie met geitenkaas, tomaatjes, komkommer en radijs

Recept: salade van spinazie met geitenkaas en avocado

Spinazie is overheerlijk als (en in) salade, zeker in dit bijgerecht met geitenkaas, tomaatjes, komkommer, radijs en avocado. Het seizoen van spinazie is begonnen, dus dé perfecte tijd om het weer volop te gebruiken! Wij serveerden dit bij een overheerlijk varkenshaasje. Lees ook meer wanneer welke groentes “in het seizoen” zijn.

Lees verder Recept: salade van spinazie met geitenkaas en avocado

Aziatisch gekruid stoofpotje met wortel, aardappel en kokosmelk

Recept: Aziatisch stoofvlees met kokosmelk, wortel, ui en aardappel

Een recept voor een stoofpotje met een Aziatisch tintje. Het rundvlees stoof je in kokosmelk met veel kruiden, wat een heerlijk diepe en warme smaak geeft. En het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit op de foto (de kerrie geeft er een kleurtje aan…), het smaakt en ruikt heel lekker.

Lees verder Recept: Aziatisch stoofvlees met kokosmelk, wortel, ui en aardappel

Stukje quiche met prei champignons lenteui tomaatjes

Recept: quiche met spekreepjes, prei en kastanjechampignons

Een quiche is handig om overgebleven groentes in te verwerken. Zoals nu van de macaroni met geroosterde tomaatjes van laatst. Oh ja, en het is natuurlijk gewoon lekker!

Lees verder Recept: quiche met spekreepjes, prei en kastanjechampignons