Tagarchief: Peper

Een overzicht van alle recepten op Overkruiden.nl waar de specerij peper in voorkomt.

Stoofpotje met ui, wortel, selderij, tomaten, witte wijn en bouillon, rozemarijn, laurier en kaneel

Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij

Fijn weer een stoofpotje gemaakt van rundvlees. Dit keer gestoofd in witte wijn, tomaten en bouillon, met wortel, ui en selderij. Verder op smaak gebracht met kaneel, laurier en rozemarijn. Heel gezond én lekker! Lees verder Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij

Groentesoep met balletjes op basis van zelfgemaakte runderbouillon

Recept: groentesoep op basis van zelfgemaakte runderbouillon

Zelfgemaakte runderbouillon – of in dit geval een groente/runderbouillon – is helemaal niet zo moeilijk! Dit recept voor groentesoep legt het voor je uit… Als je soep uit blik gewend bent, ga je direct het verschil in zout opmerken. Verse bouillon smaakt over het algemeen een stuk minder zout! Voeg bij voorkeur aan het eind wat zout toe naar eigen smaak, als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: groentesoep op basis van zelfgemaakte runderbouillon

Kabeljauw met dille, bloemkoolroosjes uit de oven en aardappelpartjes

Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes

Kabeljauw is een magere vissoort die je lekker snel in de pan kunt bakken. De vis smaakte heerlijk met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes. Ik heb ze in de airfryer gebakken, maar je kunt ze natuurlijk gewoon koken of in de pan bakken.
Lees verder Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes

Rosbief met geroerbakte broccoli in bouillon met rozemarijn-aardappelpartjes

Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes

Een heerlijk recept voor rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes. Eigenlijk heel basic, maar oh zo lekker! Juist door de broccoli anders te bereiden dan het te koken, en de aardappels lekker te bakken in olijfolie zet je toch weer wat anders op tafel dan de “gebruikelijke” Hollandse aardappels-vlees-groente-gerechten. En het is nog gezond ook!
Lees verder Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes

Runderrollade met groentes uit de oven en gebakken aardappelen

Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes

Een heerlijke – ik zou bijna zeggen ouderwetse – runderrollade met courgette en tomaatjes uit de oven en gebakken aardappeltjes. Ik zeg “ouderwets”, want runderrollade is niet iets wat je vaak hoort dat je jongere generatie eet. Op de juiste manier klaargemaakt is het wel erg lekker en gezond! De courgette is intussen bijna op; we hebben er heel veel (eet)plezier van gehad :).
Lees verder Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes

Verse pasta met courgette, ricotta, basilicum, ui en serranoham

Recept: verse pasta met courgette, ui, ricotta en basilicum

Heerlijk al die courgettes die we dit jaar uit ons eigen tuintje hebben mogen oogsten! Niet zo gek dus dat ik weer een recept post waarin courgette gebruikt wordt. Dit keer een lekkere verse pasta met o.a. ricotta.
Lees verder Recept: verse pasta met courgette, ui, ricotta en basilicum

Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui

Weer een receptje voor een hartige taart met o.a. courgette, paprika en ui. De chorizo heeft natuurlijk een sterke smaak aan de quiche. Je kunt ‘m ook vegetarisch maken door de chorizo gewoon weg te laten.
Lees verder Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui