Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Categoriearchief: Hollandse keuken
Recept: boerenkoolstamppot met gegrilde rode paprika
Deze stamppot met gegrilde rode paprika en rode ui is een lekker alternatief voor de normale boerenkoolstamppot, die overigens ook altijd nog heerlijk smaakt! Lees verder Recept: boerenkoolstamppot met gegrilde rode paprika
Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij
Fijn weer een stoofpotje gemaakt van rundvlees. Dit keer gestoofd in witte wijn, tomaten en bouillon, met wortel, ui en selderij. Verder op smaak gebracht met kaneel, laurier en rozemarijn. Heel gezond én lekker! Lees verder Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij
Recept: stoofvlees in bier met worteltjes uit de oven en gebakken aardappels
Stoofvlees is en blijft een lekker herfst- en wintergerecht. Dit keer (1 van mijn favoriete stoofgerechten) gestoofd in bier en bouillon, gekruid met sambal, laurier en kruidnagel. Geserveerd met wortels uit de oven en gebakken aardappelpartjes.
Lees verder Recept: stoofvlees in bier met worteltjes uit de oven en gebakken aardappels
Recept: groentesoep op basis van zelfgemaakte runderbouillon
Zelfgemaakte runderbouillon – of in dit geval een groente/runderbouillon – is helemaal niet zo moeilijk! Dit recept voor groentesoep legt het voor je uit… Als je soep uit blik gewend bent, ga je direct het verschil in zout opmerken. Verse bouillon smaakt over het algemeen een stuk minder zout! Voeg bij voorkeur aan het eind wat zout toe naar eigen smaak, als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: groentesoep op basis van zelfgemaakte runderbouillon
Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes
Een heerlijk recept voor rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes. Eigenlijk heel basic, maar oh zo lekker! Juist door de broccoli anders te bereiden dan het te koken, en de aardappels lekker te bakken in olijfolie zet je toch weer wat anders op tafel dan de “gebruikelijke” Hollandse aardappels-vlees-groente-gerechten. En het is nog gezond ook!
Lees verder Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes
Recept: runderstoofvlees met pastinaak-wortelpuree en aardappeltjes
Een basisrecept voor runderstoofvlees met pastinaak-wortelpuree en gebakken aardappelen. Weinig calorieën en heel gezond!
Lees verder Recept: runderstoofvlees met pastinaak-wortelpuree en aardappeltjes
Recept: Hollandse tomatensoep
Tijd voor Hollandse tomatensoep: een puur gerecht met eenvoudige, maar wel sterke smaken.
Recept: tomatensalade met komkommer
Deze tomatensalade is een lekker fris bijgerecht dat bij veel gerechten past. Het is een recept uit de Hollandse keuken, maar combineert prima met andere keukens.
Recept: kruidnoten
De geur van kruidnoten en mandarijntjes zijn voor velen kenmerkend voor de Sinterklaasperiode. Geniet ook van de lekkere geur terwijl je kruidnootjes in de oven liggen te bakken en bekijk hoe relatief gemakkelijk dit recept is!