Deze kipschotel uit de wok is een typisch Indiaas gerecht met een zachte smaak. De crème fraîche is vrij overheersend van smaak, maar de kruiden zorgen weer voor een bepaalde “zachtheid”.
Voor 4 personen:
Allereerst snijd je de kip in kleine stukjes. Doe de olie in een wok of een grote pan en verwarm deze. Fruit hierin vervolgens de kruiden en de gesnipperde ui.
Voeg hier de stukjes kip aan toe en bak deze tot de kip goed bruin gekleurd is. Doe de crème fraîche bij in de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en smaak goed doorgedrongen is.
Witte rijst smaakt hier erg goed bij.
Experimenteer eens met wat groentes, zoals bijvoorbeeld fijngesneden wortel. Hier hoort nog wel een frisse salade bij.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…
View Comments
Leerzaam en informatief tezamen met lekkere eenvoudige recepten
Perfect Ina
Bedankt Ina, dat is altijd leuk om te horen!