Categoriearchief: Blog

Regelmatig deel ik hier mijn ervaringen. Wat ik leuk en niet leuk vind. Gewoon waar een blog voor bedoeld is! Bekijk hieronder alle blogberichten of lees meer over Overkruiden.nl.

Kruidenvrouwtjes en heksen

Op mijn werk in het verleden noemden mijn collega’s mij nog weleens kruidenvrouwtje. Al bladerend in één van mijn boeken kwam ik een korte tekst tegen over ‘kruidenvrouwtjes en heksen’. Met mijn voorliefde voor geschiedenis ben ik hier eens wat dieper in gedoken. In dit blogartikel dwaal je dan ook af in de geschiedenis van de kruidenvrouw waarin waardevolle kennis op gruwelijke wijze min of meer verbannen werd. Lees verder Kruidenvrouwtjes en heksen

Gebakken visjes in Finland

Eten en drinken in Finland

Ken jij de eet- en drinkgewoontes in Finland? Ik had me er niet in verdiept, tot de zomer van 2017! Wij hebben afgelopen augustus en begin september een rondreis gemaakt in het zuiden van Finland waar we zo nu en dan de authentieke Finse keuken tegen zijn gekomen. Ik deel graag mijn culinaire ervaringen als toerist. Ik benadruk ‘als toerist’, want die zullen ongetwijfeld anders zijn dan hoe een inwoner uit het land zelf het ervaart.
Lees verder Eten en drinken in Finland