Een lekkere frisse quiche met prei, savooiekool, gebakken spekjes en crème fraîche, met bovenop tomaat.
Lees verder Recept: quiche met prei, savooiekool, spekjes en tomaat
Categoriearchief: Quiches (hartige taarten)
Recept: quiche met geitenkaas en pompoen
Het is al weer eventjes geleden dat ik zelf een quiche heb gemaakt – de hoogste tijd dus! Dit keer eentje met wat restjes champignon en paprika. Verder zijn de hoofdbestanddelen geitenkaas, pompoen en spekjes.
Lees verder Recept: quiche met geitenkaas en pompoen
Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen
Deze quiche met pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui, paddenstoelen en spekjes is behoorlijk veel werk, maar erg lekker! Heb je genoeg tijd, dan is dit een echte aanrader. Reken op 2 uur, waarin je het eerste uur vooral druk bent en het tweede uur deels mag wachten op de taart en dus de afwas kunt doen :). Lees verder Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen
Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Recept: hartige taart (quiche) zonder bodem met chorizo en groentes
Deze hartige taart zonder bodem past goed in een koolhydraatarm dieet. Je bakt de courgette in de kruidige jus van de chorizo en de ui en paprika breng je op smaak door in gefruite knoflook en rode peper te roerbakken. Lees verder Recept: hartige taart (quiche) zonder bodem met chorizo en groentes
Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui
Weer een receptje voor een hartige taart met o.a. courgette, paprika en ui. De chorizo heeft natuurlijk een sterke smaak aan de quiche. Je kunt ‘m ook vegetarisch maken door de chorizo gewoon weg te laten.
Lees verder Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui
Recept: hartige galette met kipdijfilet, mozzarella en tomaten
Voor het eerst een Amerikaanse galette gemaakt in hartige vorm, waar talloze recepten voor bestaan. Trouwens, het woord galette wordt voor veel meer zaken gebruikt, waaronder het deeg voor een pannenkoek, bepaalde cakes en wafels, etc. etc.; echt een term waar ik nog eens wat dieper in ga duiken!
Lees verder Recept: hartige galette met kipdijfilet, mozzarella en tomaten
Recept: quiche met spekreepjes, prei en kastanjechampignons
Een quiche is handig om overgebleven groentes in te verwerken. Zoals nu van de macaroni met geroosterde tomaatjes van laatst. Oh ja, en het is natuurlijk gewoon lekker!
Lees verder Recept: quiche met spekreepjes, prei en kastanjechampignons
Recept: hartige taart met gepureerde pompoen, andijvie en spekjes
De inspiratie voor deze hartige taart met andijvie en pompoen heb ik uit de klassieke pompoentaart gehaald. Quiche blijft een favoriet, je kunt er zo heerlijk mee variëren!
Lees verder Recept: hartige taart met gepureerde pompoen, andijvie en spekjes