Macaroni met gehakt en groentes en een blank sausje

Recept: macaroni met groentes, gehakt en geroosterde tomaatjes en een blanke saus

Een smaakvol recept voor macaroni met o.a. gehakt en geroosterde tomaatjes. Dankzij het sausje en de geroosterde tomaatjes geef je deze macaroni nog meer smaak mee! Een ideaal gerecht om wat meer van te maken en dan in te vriezen.

Pasta met groentes, gehakt en geroosterde tomaatjes en een blank sausje

Voor 2 personen

Ingrediënten voor de pasta

 • ca. 130 gram macaroni (gedroogd)
 • ca. 200 gram cherrytomaten
 • 2 rode puntpaprika’s
 • 1 kleine of halve grote prei
 • ca. 200 gram kastanjechampignons
 • stuk of 4 lente-uitjes
 • ca. 250 gram gehakt (of 300 gram kipfilet)
 • gedroogde piri piri (poeder)
 • zout en peper
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor het sausje

 • 1 eetlepel olie
 • 1 eetlepel boter
 • 1 eetlepel bloem
 • ca. 250 ml. bouillon (minder mag)
 • 2 tenen knoflook
 • verse basilicum (ca. 2-3 eetlepels)
 • eventueel zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de cherrytomaten en snijd ze door midden. Vet een ovenschaal in en leg de tomaatjes met de bolle kant naar beneden. Besprenkel met olijfolie, peper en wat zout en zet ze gedurende 20 tot 30 minuten in de oven.

Zet een pan met voldoende water op het vuur voor de macaroni. Zodra het water kookt, kook je de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Was en snijd intussen de puntpaprika’s in blokjes en de prei in reepjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de lente-ui (inclusief het groene gedeelte) en houd wat van het groenste gedeelte apart, dit strooi je namelijk op het eind over je gerecht. Hak de knoflook en basilicum fijn.

Bak nu eerst de champignons aan in een koekenpan of wok gedurende 5 minuten. Haal ze uit de pan en bak nu de prei in de pan zo’n 2 minuten tot het glazig is en voeg het gehakt toe. Bestrooi het gehakt met peper, een snufje piri piri en niet teveel zout en bak het rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de champignons, paprika en lente-ui toe en roerbak dit samen met het vlees. Wil je de paprika minder knapperig, voeg deze dan eerder toe.

Doe intussen de boter en olijfolie in een steelpannetje en verhit het op middelhoog vuur. Fruit de fijngehakte knoflook en voeg daarna de bloem toe. Blijf roeren tot je een gladde roux hebt en voeg vervolgens de bouillon toe. Kook minimaal een paar minuutjes goed door (langer mag) op een niet te hoog vuur. Roer af en toe goed door en voeg op het eind de basilicum toe. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Doe nu alles samen in de wok en roer goed door. Dien het op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas en de groene lente-ui-snippers.

Opmerkingen recept

Bij ons was het sausje zo prima, maar het kan natuurlijk gebeuren dat het wat te waterig is (misschien heb je net wat minder bloem gebruikt bijvoorbeeld of wat meer vloeistof). Als het te waterig is kun je het met bijvoorbeeld maïzena binden. Voeg het niet zomaar toe, want dan heb je gegarandeerd klontjes. Los de maïzena eerst in een apart schaaltje op met wat vocht van het sausje. Ook bloem kun je niet zomaar aan je kokende sausje toevoegen. Dat moet je eerst vermengen met boter, oftewel in een apart pannetje een roux maken.

Het sausje kun je ook apart opdienen als je dat liever wilt, of voor het opdienen erover heen sprenkelen.

Dit recept is ook heerlijk met kip in plaats van gehakt. Dan raad ik wel aan om iets meer kip te doen dan gehakt, omdat kip wat minder calorieën bevat.
Macaroni met gehakt en groentes en een blank sausje normaal

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Macaroni met groentes, gehakt en geroosterde tomaatjes en een blanke saus
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.