Gemarineerde kippenbout met sperziebonen uit de oven

Recept: kippenbouten met sperziebonen en een pesto-yoghurtsausje

We zijn de afgelopen dagen in Bilbao geweest en hebben heel vaak overheerlijke pintxos gegeten, maar daar zit niet echt veel groentes in… 🙂 Tijd dus voor een gezonde maaltijd met kip en boontjes.

Kippenbouten met sperziebonen uit de oven, een pesto-yoghurtsausje en aardappels

Ingrediënten

Voor 2 personen
Bereidingswijze

Kip marineren

Marineer eerst de kippenbouten minimaal een half uur voor ze de oven ingaan. Meng daarvoor het sap van een halve limoen met de oregano en olijfolie. Bestrijk daarmee de bouten en zet ze in de koelkast.

Verdere voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de boontjes en haal ze af. Pel, snijd de de knoflook door midden en plet de gehalveerde teen. Schil eventueel de aardappels en snijd in parten. Was ze en zet ze in het water als het nog even duurt voor je ze gaat bakken.

Kip en boontjes uit de oven

Bestrooi de gemarineerde kippenbouten met peper en zout, doe ze in de oven, leg de knoflook ertussen en bak ze in totaal 45 minuten in de voorverwarmde oven. Breng intussen een pan met voldoende water aan de kook om de sperziebonen 5 minuten te koken voor ze de laatste 10 minuten bij de kip in de oven gaan. Giet de boontjes af, draai de bouten na 35 minuten oventijd om, besprenkel de kip met wat bakvocht en leg de sperziebonen eromheen. Bestrooi de gekookte boontjes met zout en peper en zet nog zo’n 10 minuten in de oven.

Bereid intussen de aardappels en het sausje

Bereid de aardappels door ze te koken of te bakken. Reken voor het bakken zo’n 30 minuten tijd en het koken zo’n 20 minuten. Je bakt de aardappels in een grote koekenpan door deze pan eerst te verhitten met wat olijfolie. Voeg de aardappelpartjes toe in bak ze met deksel op de pan zo’n 15 minuten op middelhoog vuur door en schep af en toe om. Haal de deksel eraf en bak ze al omscheppend nog 10-15 minuten door tot ze gaar zijn. Als je liever gekookte aardappels hebt, kook ze dan in 15 minuten gaar. Maak intussen het sausje door de pesto, yoghurt en mayonaise te mengen. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Pesto-yoghurtsausje klaar om te serveren.
Het pesto-yoghurtsausje, heerlijk voor bij kip.
Opmerkingen recept

Omschrijving en details

Een makkelijk en gezond recept voor kippenbouten en sperziebonen uit de oven, met aardappels en een yoghurt-pestosausje, boordevol smaak.
Gemarineerde kippenbout met sperziebonen, een yoghurt-pestosausje en aardappels

Ik heb de aardappels zelf in de airfryer gebakken, zoals in dit recept. Gekookte aardappels of krieltjes smaken ook heel erg goed bij de kip en boontjes. 150 ml yoghurt voor 2 is redelijk veel, maar wij aten het bijna op bij zowel de groentes, kip als aardappels.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Kooktijd: 45 min
  • Totaal benodigde tijd: 1 u 30 min
  • Voedingswaarde: ca. 700 kcal per persoon
Deel deze pagina:

2 reacties op “Recept: kippenbouten met sperziebonen en een pesto-yoghurtsausje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.