In augustus en begin september zijn we in Finland geweest en heb ik voor het eerst zalmsoep gegeten. Binnenkort schrijf ik meer over eten en drinken in Finland in mijn blog, maar nu deel ik alvast een recept. Want de week nadat we weer thuis waren gekomen, heb ik het direct zelf geprobeerd te maken, wat erg lekker was! Makkelijker dan je misschien denkt, maar boordevol smaak dankzij de dille en vis. Lees verder Recept: Finse zalmsoep
Categoriearchief: Voorgerechten
Recept: ravioli met een vulling van zalm en ricotta
Een recept voor heerlijke zelfgemaakte ravioli met een vulling bestaande uit zalm en ricotta, bieslook, dille en citroen. Echt genieten!
Lees verder Recept: ravioli met een vulling van zalm en ricotta
Recept: gevulde portobellos met vlaskaas en spek
Een ideaal recept voor de feestdagen. Natuurlijk kun je er geheel je eigen invulling aangeven qua kruiden en kaas.
Lees verder Recept: gevulde portobellos met vlaskaas en spek
Recept: eenvoudige bruschetta
Een klassieker, echte Italiaanse bruschetta. Eenvoudig en pure smaken.
Recept: salade met rucola en schapenkaas
Deze heerlijke salade van rucola en eikenbladsla is pittig van smaak, een echt topgerecht!
Recept: loempia’s
Tijd voor loempia’s! Een welbekende in de Chinese keuken en dan vooral de “Vernederlandste” Chinese keuken. Een echt basisrecept, dat je een keer geprobeerd moet hebben.
Recept: pasta met zongedroogde tomaten
Zongedroogde tomaatjes zijn heerlijke smaakmakers. In dit eenvoudige voorgerecht of lunchrecept spelen ze de hoofdrol.
Gevulde uien, Italiaans recept
Bij Italiaans denken we al gauw aan pasta’s, lasagne en pizza. De Italiaanse keuken bestaat natuurlijk uit nog veel meer recepten. Wat dacht je van deze overheerlijke gevulde uien?
Recept: knoflookbrood
Knoflookbrood is een lekker hapje voor een feestje, maar kan ook prima als voorafje of lunchgerecht – eventueel geserveerd met een frisse salade of soep.
Recept: pasta met rucola
Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn, zoals dit pastarecept met rucola en cherrytomaatjes weer bewijst. Het spreekt voor zich dat je hier allerlei varianten van kunt maken. Rooster bijvoorbeeld de cherrytomaatjes eerst eens in de oven.