Overkruiden.nl

De website waar je alles over kruiden vindt – net even anders!

Spring naar inhoud
  • Home
  • Kruiden en specerijen
    • Zoek op alfabet
    • Zoek per plantengroep
      • Bomen
      • Een- en tweejarigen
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Vaste planten
    • Achtergronden
      • Wat zijn kruiden?
      • Smaak & eigenschappen
        • Schaal van Scoville
        • Verschil kruiden en specerijen
      • Medisch & cosmetisch
        • Antroposofische geneeskunde
        • Ayurvedische geneeskunde
        • Fytotherapie, kruidengeneeskunde
        • Homeopathie
        • Traditionele Chinese Geneeskunde
        • Westerse natuurgeneeskunde
        • Bereiding van kruiden: welke manieren zijn er?
        • Bereiding van kruiden: afkooksel of aftreksel
        • Bereiding van kruiden: infusie
        • Bereiding van kruiden: tinctuur
        • Bereiding van kruiden: zalf of crème
        • Etherische olie
    • Kruidenmixen
    • Kruidenpasta’s
  • Recepten
    • Zoek op categorie
      • Dranken en thee
      • Hapjes
      • Koek- en snoepgoed
      • Voorgerechten
      • Soepen
      • Hoofdgerechten met kip
      • Hoofdgerechten met vlees
      • Hoofdgerechten met vis
      • Bijgerechten
      • Sauzen
      • Maaltijdsalades
      • Quiches (hartige taarten)
      • Lunchgerechten
      • Nagerechten
      • Vegetarisch
    • Zoek op kruid
    • Uitgebreid zoeken
    • Overzicht alle recepten
  • Culinaire info
    • Achtergronden uit de keuken
      • Opvallende groentes
        • Lamsoor, zulte, zeeaster
        • Palmkool, Cavolo nero
        • Pastinaak
        • Raapstelen
      • Verkrijgbaarheid groentes
      • Verkrijgbaarheid fruit
    • Keukens
      • Franse keuken
      • Griekse keuken
      • Italiaanse keuken
      • Mexicaanse keuken
    • Kooktermen
  • Blog
  • Over mij
    • Links
  • Contact

Home » Culinaire informatie » Kooktermen

Kooktermen

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ#


A

Afschuimen

Al dente, beetgaar (bijtgaar)

Amuse

Aux fines herbes

B

Bakken

Bakken in de oven, gebruik oven

Binden en bindmiddelen

Blancheren

Bouquet garni

F

Frituren

Fruiten

G

Gratineren

H

Hors d’oeuvre (hors d’œuvre)

I

Indikken, inkoken

K

Koken

P

Pocheren

R

Ragoût, ragout

S

Sauteren, roerbakken

Smoren, braiseren

Stomen

Stoven

W

Wellen

Social

Volg Overkruiden op:

Recepten met…

  • Achtergronden
  • Basilicum
  • Bieslook
  • Bladselderij
  • Blog
  • Bonenkruid
  • Cayenne
  • Chili
  • Citroen
  • Citroenbasilicum
  • Dille
  • Franse keuken
  • Geelwortel
  • Gember
  • Groene peper
  • Kaneel
  • Kerrie
  • Knoflook
  • Knolselderij
  • Kokos
  • Komijn
  • Koriander
  • Kruidnagel
  • Laurier
  • Limoen
  • Munt
  • Nootmuskaat
  • Oregano
  • Paprika
  • Peper
  • Pesto
  • Peterselie
  • Piri piri
  • Pompoen
  • Populair
  • Provençaalse kruiden
  • Rode peper
  • Rozemarijn
  • Saffraan
  • Salie
  • Sambal
  • Selderij
  • Sinaasappel
  • Tijm
  • Vanille

Recente berichten

  • Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen
  • 5 weetjes over pastinaak
  • De gezondheidsvoordelen van pompoenpitten
  • Recept: stamppot spruitjes met wortel
  • Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes
  • Eten en drinken in Bilbao
  • Recept: kippenbouten met sperziebonen en een pesto-yoghurtsausje
  • Recept: grote kippenpoot (kippenbout) uit de Airfryer

Social media

Volg Overkruiden op:

Categorieën

  • Alle recepten
    • Bijgerechten
    • Dranken en thee
    • Hapjes
    • Hoofdgerechten met kip
    • Hoofdgerechten met vis
    • Hoofdgerechten met vlees
    • Koek- en snoepgoed
    • Lunchgerechten
    • Maaltijdsalades
    • Nagerechten
    • Ontbijtgerechten
    • Quiches (hartige taarten)
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Vegetarisch
    • Voorgerechten
  • Blog
  • Nieuws
  • Soort keuken
    • Amerikaanse keuken
    • Arabische keuken
    • Aziatische keuken
    • Cajun (Amerikaanse) keuken
    • Finse keuken
    • Franse keuken
    • Griekse keuken
    • Hollandse keuken
    • Indiase keuken
    • Indonesische keuken
    • Internationale keuken
    • Italiaanse keuken

Recente berichten

  • Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen 6 februari 2021
  • 5 weetjes over pastinaak 27 november 2020
  • De gezondheidsvoordelen van pompoenpitten 8 november 2020
  • Recept: stamppot spruitjes met wortel 22 september 2019
  • Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes 29 april 2019
  • Eten en drinken in Bilbao 27 april 2019
  • Recept: kippenbouten met sperziebonen en een pesto-yoghurtsausje 26 april 2019
  • Recept: grote kippenpoot (kippenbout) uit de Airfryer 4 februari 2019

Archieven

Privacy & disclaimer

  • Disclaimer
  • Cookiebeleid

Direct naar

  • Kookwoordenboek

Copyright

© 2008-2021 Overkruiden.nl

Ondersteund door WordPress