Stamppot met spruiten, wortel, bosui en geroosterde tomaatjes

Recept: stamppot spruitjes met wortel

Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin).

Stamppot spruiten, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten

Ingrediënten

Voor 3 personen




Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160ºC conventionele oven (hetelucht hoef je niet voor te verwarmen). Snijd de cherrytomaten doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper. Schil de aardappelen als je dat nog niet gedaan hebt, was en snijd in blokjes. Snijd de kontjes van de spruiten, snijd ze in grof in kwarten en spoel goed af. Was de wortel (schil eventueel als ze er slechter uit zien) en snijd in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper en hak fijn. Snijd de bosui in ringetjes (ook het groene deel).

Doe de cherrytomaten 45 tot 55 minuten in de oven. Doe de aardappelen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook 15-20 minuten door tot ze gaar zijn.

Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet gaar. Verhit intussen wat olijfolie in een wok en fruit daarin de knoflook en chilipeper. Voeg de spruitjes en wortel toe en roerbak op hoog vuur 5-6 minuten. Doe het witte deel van de bosui erbij en bak 2 minuten al roerend door. Voeg de hamblokjes en het groene deel toe en roerbak nog zo’n 2 minuten, in elk geval tot de spruiten gaar zijn.

Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen (voeg eventueel wat kookvocht toe indien nodig), bestrooi met nootmuskaat en voeg vervolgens de helft van de spekjes toe en de geraspte kaas. Stamp en/of roer door elkaar en meng dit vervolgens met de groentes en de hamblokjes.

Dien op en verdeel de geroosterde tomaatjes en de rest van de spekjes over de borden.

Opmerkingen recept

Omschrijving en details

Een heerlijke stamppot zo na de zomer, met spruiten, bosui en wortel. Lekker met geroosterde cherrytomaten, gebakken spekjes en hamblokjes.
Stamppot met spruiten, wortel, bosui en geroosterde tomaatjes

Je kunt natuurlijk ook andere groentes toevoegen die jij lekker vindt. Mix er gerust op los!

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Kooktijd: 55 min
  • Totaal benodigde tijd: 60 min
  • Voedingswaarde: ca. 720 kcal per persoon




Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.