Categorie archief: Hollandse keuken

Wortels uit de oven

Recept: wortels uit de oven (bijgerecht)

Een makkelijk en lekker bijgerecht voor de herfst of winter: wortels uit de oven! Het spreekt voor zich dat je ze in andere seizoen ook prima kunt bereiden, alleen matchen ze zo goed met bijvoorbeeld aardappelpuree en stoofvlees, en dat zijn nou eenmaal typische wintergerechten :-).
Lees verder Recept: wortels uit de oven (bijgerecht)

Ovenschotel met broccoli, aardappel, lente-ui, gebakken spekjes en een sausje

Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Deze ovenschotel met aardappelen, gebakken spekjes, broccoli en lente-ui is niet moeilijk om te maken, maar erg lekker! Handig als je niet te zwaar wilt tafelen en je kunt er zoveel groentes in doen als je wilt. Je maakt hem vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer aardappel toe te voegen. Lees verder Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Hartige taart met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes

Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ‘s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie