Ik kwam erachter dat het de hoogste tijd was voor een lasagne met kip toen ik laatst over de Italiaanse keuken schreef. Ik ben dan ook lekker de keuken ingedoken en heb de sausjes zelfgemaakt voor dit recept. Eet smakelijk!
Lees verder Recept: lasagne met kip en andijvieTagarchief: Rode peper
Recept: cottage pie met bloemkoolpuree
Herfst: de ideale tijd voor een verwarmende cottage pie – maar dan net even anders! Dit recept leent zich heel goed voor het opmaken van restjes (groenten), zoals het oorspronkelijk ook is ontstaan.
Lees verder Recept: cottage pie met bloemkoolpuree
Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Dit recept voor jumbo-garnalen in een soort Thaise curry is een blijvertje! Lekker op smaak en je kunt de hoeveelheid groentes gemakkelijk uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes
Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ’te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.
Lees verder Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes
Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes
Deze pasta ovenschotel met o.a. spinazie, tomaatjes en geitenkaas heb ik voor 4 personen gemaakt waarna ik de helft heb ingevroren. Lekker makkelijk voor doordeweeks! Ik combineerde deze schotel met spekjes en chorizo. Lees verder Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes
Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Recept: boerenkoolstamppot met gegrilde rode paprika
Deze stamppot met gegrilde rode paprika en rode ui is een lekker alternatief voor de normale boerenkoolstamppot, die overigens ook altijd nog heerlijk smaakt! Lees verder Recept: boerenkoolstamppot met gegrilde rode paprika
Recept: hartige taart (quiche) zonder bodem met chorizo en groentes
Deze hartige taart zonder bodem past goed in een koolhydraatarm dieet. Je bakt de courgette in de kruidige jus van de chorizo en de ui en paprika breng je op smaak door in gefruite knoflook en rode peper te roerbakken. Lees verder Recept: hartige taart (quiche) zonder bodem met chorizo en groentes
Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes
Gebakken zalmfilet uit de pan is in ons huis altijd een winnaar! De truc? Erbij blijven en nooit te lang bakken. Hoe je het nu precies het beste aan kunt pakken, lees je verderop in het recept voor zalmfilet gebakken in de pan, dit keer gecombineerd met geroerbakte snijbonen in knoflook en rode peper en aardappeltjes uit de airfryer (of oven, of pan).
Lees verder Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes
Recept: pasta met spekjes, spinazie, cherrytomaatjes en een friszure saus
Een recept voor verse pasta met o.a. spekreepjes en een pittige frisse saus die er perfect bij paste als tegenhanger van de tomaten en spinazie. Je kunt natuurlijk ook gewoon pasta uit de winkel gebruiken, als je wat minder tijd hebt.
Lees verder Recept: pasta met spekjes, spinazie, cherrytomaatjes en een friszure saus